Fotofair actie: Tijdelijk 30 euro korting + gratis boek. Meer info of direct aanmelden.
Telefoon  +31 (0)24 - 359 44 13
 
tarieven
 |  over ons  |  contact
 |  inloggen
tarieven
 |  over ons  |  contact
 | 
Photofacts Academy logo
Menu
Mazzelschot
Mazzelschot vroeg op zaterdag 26 september 2020, 00:00

Ik zag laatst een filmpje hoe je de JPEG foto's die naast de Raw zijn gemaakt later nog kan opvragen, ik heb de Raw foto's namelijk geiimporteerd en vergeten JPEG ook importeren aan te zetten in voorkeuren.
Maar ik heb het nu wel aangezet maar zie nog steeds niet de JPEG beelden staan, nu heb ik dus een filmpje gezien waar je alsnog de JPEG beelden kan binnen halen maar ik weet niet meer welk filmpje dat is en kan hem ook niet meer vinden.
Alvast hartelijk bedankt.
Nelleke

Piet van den Eynde
Piet van den Eynde antwoordde op dinsdag 5 december 2017, 05:45

Je zou kunnen in de Lightroom voorkeuren, in het tabblad 'Algemeen' eerst de optie aanzetten 'JPG bestanden naast RAW bestanden als aparte foto's behandelen'.
Dan importeer je de jpg foto's opnieuw in dezelfde map als waar de raw foto's al staan (indien je de raw foto's tijdens het importeren van naam had veranderd, zal je voor de jpg foto's hetzelfde naamsveranderingsschema moeten gebruiken).

Mazzelschot
Mazzelschot antwoordde op dinsdag 19 december 2017, 09:35

Dank je wel Piet, het is gelukt!

Zo beoordelen onze leden ons

Lilian Verhappen

“Ik had het druk, druk, druk met foto's maken en bewerken en geen tijd om de video's te bekijken. Nu heb ik spijt dat ik het niet omgedraaid heb. Ik ben super enthousiast! Had het al geprobeerd met een boek en een andere losse cursus, maar dat bleef niet hangen. Dit werkt wel! Dank je wel Piet voor het delen van je handigheidjes en grandioze knowhow!”

- Lilian Verhappen

Aldo Vehent

“Mijn verwachtingen zijn op alle vlakken overtroffen, en hoe kan ik anders dan te zeggen dat de video's me bevallen? Ook zal ik zeker Photofacts Academy aanraden aan andere fotografen!”

- Aldo Vehent

Hans Bakker

“Ik heb de eerste video's nu diverse malen bekeken en ben zeer onder de indruk van de kwaliteit van de uitleg per onderdeel en de rust en volledigheid waarmee dit gebeurt. Deze lescursus in video-vorm spreekt me erg aan. Herhalen, fouten maken, herhalen en nog eens goed kijken wat er gebeurt en dan de trots dat je zelf ook kunt.”

- Hans Bakker

Wil van Gorp

“Ik ben door de cursussen al veel verder gekomen en heb al vele handigheidjes ontdekt die ik anders nooit zou zijn tegengekomen. Ook prettig is dat je op ieder moment aan je cursus kunt werken, en dat is misschien wel het allergrootste voordeel. Kortom het geld zeer zeker waard. Ik ben blij dat ik deze keuze gemaakt heb. Chapeau!”

- Wil van Gorp

Bekijk meer ervaringen van leden

Populaire cursussen

Als lid krijg je toegang tot al onze cursussen, deze vier cursussen zijn momenteel het populairst bij onze leden.

Online Fotografie cursussen