Telefoon  +31 (0)24 - 359 44 13
 
tarieven
 |  over ons  |  contact
 |  inloggen
tarieven
 |  over ons  |  contact
 | 
Photofacts Academy logo
Menu
Henk Nugter
Henk Nugter vroeg op donderdag 27 februari 2020, 00:00

In lightroom CC bewerk ik de fotos tot de kleuren precies zijn zo als ik ze werkelijk zag. Als ik daarna de fotos exporteer en ze invoeg in een fotoboek programma zoals blurb of van Albelli zijn de kleuren oververzadigd, met veel rood. Bekijk ik op mijn pc de fotos met Windows Photo viewer dan zijn ze goed, bekijk ik ze met de Photo app (windows 10) dan zijn ze ook oververzadigd. Ik heb de fotos geexporteerd met verschillende kleurprofielen, profotorgb, adobergb en srgb maar dat levert geen verschil op. In lightroom geeft de elektronische proef ook de juiste kleuren weer. Wat gaat er mis en welke kleuren moet ik nu als juist hanteren voor het printen vna mijn fotoboek.

Hans den Boer
Hans den Boer antwoordde op donderdag 19 oktober 2017, 05:59

Dat de foto's er oververzadigd uitzien komt omdat de preview van Blurb en Albelli geen colormanagement ondersteunt en er standaard je monitorprofiel aan wordt gehangen.
Vrijwel alle aanbieders van fotoboeken werken met sRGB als kleurruimte (dus je bestanden vanuit Lightroom of Photoshop exporteren als JPEG en sRGB als kleurruimte).

Zo beoordelen onze leden ons

Lilian Verhappen

“Ik had het druk, druk, druk met foto's maken en bewerken en geen tijd om de video's te bekijken. Nu heb ik spijt dat ik het niet omgedraaid heb. Ik ben super enthousiast! Had het al geprobeerd met een boek en een andere losse cursus, maar dat bleef niet hangen. Dit werkt wel! Dank je wel Piet voor het delen van je handigheidjes en grandioze knowhow!”

- Lilian Verhappen

Aldo Vehent

“Mijn verwachtingen zijn op alle vlakken overtroffen, en hoe kan ik anders dan te zeggen dat de video's me bevallen? Ook zal ik zeker Photofacts Academy aanraden aan andere fotografen!”

- Aldo Vehent

Hans Bakker

“Ik heb de eerste video's nu diverse malen bekeken en ben zeer onder de indruk van de kwaliteit van de uitleg per onderdeel en de rust en volledigheid waarmee dit gebeurt. Deze lescursus in video-vorm spreekt me erg aan. Herhalen, fouten maken, herhalen en nog eens goed kijken wat er gebeurt en dan de trots dat je zelf ook kunt.”

- Hans Bakker

Wil van Gorp

“Ik ben door de cursussen al veel verder gekomen en heb al vele handigheidjes ontdekt die ik anders nooit zou zijn tegengekomen. Ook prettig is dat je op ieder moment aan je cursus kunt werken, en dat is misschien wel het allergrootste voordeel. Kortom het geld zeer zeker waard. Ik ben blij dat ik deze keuze gemaakt heb. Chapeau!”

- Wil van Gorp

Bekijk meer ervaringen van leden

Populaire cursussen

Als lid krijg je toegang tot al onze cursussen, deze vier cursussen zijn momenteel het populairst bij onze leden.