Fotofair actie: Tijdelijk 30 euro korting + gratis boek. Meer info of direct aanmelden.
Telefoon  +31 (0)24 - 359 44 13
 
tarieven
 |  over ons  |  contact
 |  inloggen
tarieven
 |  over ons  |  contact
 | 
Photofacts Academy logo
Menu
Jef Van Gils
Jef Van Gils vroeg op zondag 27 september 2020, 00:00

Ik gebruik LR CC op een Mac en had graag mijn complete Lightroom map (waarin zich de LR lrcat, lrdata, lrcat-journal,lrcat.journal bestanden alsook de mappen Backups, Bewerkte Foto's en Lightroom Instellingen bevinden)verplaatst van de map Afbeeldingen naar Documenten. Is hier een eenvoudige oplossing voor zonder dat ik opnieuw alles moet importeren?
Mvg

Jef Van Gils

Piet van den Eynde
Piet van den Eynde antwoordde op vrijdag 20 mei 2016, 15:36

Ik weet niet wat je bedoelt met 'Bewerkte foto's': bedoel je geëxporteerde foto's?
Het is gevaarlijk om advies hierin te geven omdat ik de situatie niet zie.
Indien er GEEN originele foto's in de Lightroom map zitten (waar Lightroom naar verwijst in zijn database), zou je kunnen de volledige map verplaatsen. Je zal dan wel de eerste keer moeten naar het .lrcat bestand gaan op de nieuwe locatie en rechtsklikken op dat bestand en Openen met Lightroom kiezen, omdat LR standaard op zoek gaat naar de catalogus in de laatst gekende plaats (en ie daar dus niet meer staat).
Indien er wel originele foto's in die map staan, mag je die niet meer verplaatsen, maar enkel de Catalogus en de Voorvertoningen.

Zo beoordelen onze leden ons

Lilian Verhappen

“Ik had het druk, druk, druk met foto's maken en bewerken en geen tijd om de video's te bekijken. Nu heb ik spijt dat ik het niet omgedraaid heb. Ik ben super enthousiast! Had het al geprobeerd met een boek en een andere losse cursus, maar dat bleef niet hangen. Dit werkt wel! Dank je wel Piet voor het delen van je handigheidjes en grandioze knowhow!”

- Lilian Verhappen

Aldo Vehent

“Mijn verwachtingen zijn op alle vlakken overtroffen, en hoe kan ik anders dan te zeggen dat de video's me bevallen? Ook zal ik zeker Photofacts Academy aanraden aan andere fotografen!”

- Aldo Vehent

Hans Bakker

“Ik heb de eerste video's nu diverse malen bekeken en ben zeer onder de indruk van de kwaliteit van de uitleg per onderdeel en de rust en volledigheid waarmee dit gebeurt. Deze lescursus in video-vorm spreekt me erg aan. Herhalen, fouten maken, herhalen en nog eens goed kijken wat er gebeurt en dan de trots dat je zelf ook kunt.”

- Hans Bakker

Wil van Gorp

“Ik ben door de cursussen al veel verder gekomen en heb al vele handigheidjes ontdekt die ik anders nooit zou zijn tegengekomen. Ook prettig is dat je op ieder moment aan je cursus kunt werken, en dat is misschien wel het allergrootste voordeel. Kortom het geld zeer zeker waard. Ik ben blij dat ik deze keuze gemaakt heb. Chapeau!”

- Wil van Gorp

Bekijk meer ervaringen van leden

Populaire cursussen

Als lid krijg je toegang tot al onze cursussen, deze vier cursussen zijn momenteel het populairst bij onze leden.

Online Fotografie cursussen