Telefoon  +31 (0)24 - 359 44 13
 
tarieven
 |  over ons  |  contact
 |  inloggen
tarieven
 |  over ons  |  contact
 | 
Photofacts Academy logo
Menu
Immie Keizer
Immie Keizer vroeg op vrijdag 28 februari 2020, 00:00

Ik heb voor een cursus fotobewerking Adobe Premiere Elements 14 aangeschaft. Hier zijn echter weinig tutorials van. Nu overweeg ik Lightroom aan te schaffen, maar begrijp, dat je dan eigenlijk ook photoshop nodig hebt voor sommige bewerkingen? Ik baal er eigenlijk wel van dat ik niet veel verder kom met mijn huidige programma, terwijl er zoveel mogelijk is als je op photofacts kijkt.

Piet van den Eynde
Piet van den Eynde antwoordde op vrijdag 1 september 2017, 14:30

Ik vermoed dat je Adobe Photoshop Elements 14 bedoelt? Want Première Elements 14 is voor video-bewerking bedoeld - we hebben er binnenkort overigens een cursus over.
Lightroom komt niet in de plaats van Photoshop of Photoshop Elements. Het is een aanvulling ervan. In principe gebruik je het in je workflow VOOR Photoshop of Elements, en in sommige gevallen heb je die laatste zelfs helemaal niet meer nodig. Wanneer je Lightroom gebruikt, heb je eigenlijk enkel nog Photoshop of Photoshop Elements nodig voor zaken zoals het maken van montages (elementen uit meerdere foto's combineren tot 1, doorgedreven retouches, ...). Voor het gewone bewerken van een foto (lichter maken, donkerder maken, uitsnijden, ...) volstaat LR ruimschoots.
Wanneer je dan LR wilt gaan gebruiken, heb je twee opties: je koopt het (dan gaat het over LR6) of je neemt een Abonnement (LRCC). Dat laatste is dan altijd in combinatie met Photoshop, dat in dat abonnement inbegrepen zit. De prijs voor beide bedraagt ongeveer 150 euro per jaar, inclusief alle updates met nieuwe features. Deze bundel draagt mijn persoonlijke voorkeur weg. Wil je het wat goedkoper houden, dan kan je LR ook gewoon kopen en dan kan je het samen gebruiken met Photoshop Elements, maar de integratie tussen Lightroom en Photoshop Elements is iets minder goed dan tussen Lightroom en grote broer Photoshop.

Immie Keizer
Immie Keizer antwoordde op zaterdag 2 september 2017, 14:07

Bedankt voor het antwoord.Ik heb inderdaad Premiere foto en video bewerking samen.Fijn dat hier ook nog een cursus van komt.

Zo beoordelen onze leden ons

Lilian Verhappen

“Ik had het druk, druk, druk met foto's maken en bewerken en geen tijd om de video's te bekijken. Nu heb ik spijt dat ik het niet omgedraaid heb. Ik ben super enthousiast! Had het al geprobeerd met een boek en een andere losse cursus, maar dat bleef niet hangen. Dit werkt wel! Dank je wel Piet voor het delen van je handigheidjes en grandioze knowhow!”

- Lilian Verhappen

Aldo Vehent

“Mijn verwachtingen zijn op alle vlakken overtroffen, en hoe kan ik anders dan te zeggen dat de video's me bevallen? Ook zal ik zeker Photofacts Academy aanraden aan andere fotografen!”

- Aldo Vehent

Hans Bakker

“Ik heb de eerste video's nu diverse malen bekeken en ben zeer onder de indruk van de kwaliteit van de uitleg per onderdeel en de rust en volledigheid waarmee dit gebeurt. Deze lescursus in video-vorm spreekt me erg aan. Herhalen, fouten maken, herhalen en nog eens goed kijken wat er gebeurt en dan de trots dat je zelf ook kunt.”

- Hans Bakker

Wil van Gorp

“Ik ben door de cursussen al veel verder gekomen en heb al vele handigheidjes ontdekt die ik anders nooit zou zijn tegengekomen. Ook prettig is dat je op ieder moment aan je cursus kunt werken, en dat is misschien wel het allergrootste voordeel. Kortom het geld zeer zeker waard. Ik ben blij dat ik deze keuze gemaakt heb. Chapeau!”

- Wil van Gorp

Bekijk meer ervaringen van leden

Populaire cursussen

Als lid krijg je toegang tot al onze cursussen, deze vier cursussen zijn momenteel het populairst bij onze leden.