Telefoon  +31 (0)24 - 359 44 13
 
tarieven
 |  over ons  |  contact
 |  inloggen
tarieven
 |  over ons  |  contact
 | 
Photofacts Academy logo
Menu
Piet Vranckx
Piet Vranckx vroeg op zaterdag 22 februari 2020, 00:00

Ik mijn Mac Mini wil mijn oude backups van LR verwijderen > ik verplaats ze naar de Prullenmand. Bij het legen van de Prullenmand lukt dat vlot voor andere bestanden, maar rijdt vast op berichten als "kan de Prullenmand niet legen omdat de "Library in gebruik is" en dergelijke Mac gerelateerde berichten zoals 'System' en Folder en Libexec. En zo loopt het systeem alle backups af zonder echt te wissen.
Alles is uitgeschakeld op de Finder die ik niet kan uitschakelen en de Prullenmand na die uiteraard moet gebruikt worden. Waardoor kan dan Library e.d. een probleem zijn?
'Verwijder onmiddellijk' lukt ook niet.

Piet van den Eynde
Piet van den Eynde antwoordde op woensdag 13 december 2017, 11:24

Niet meteen een verklaring voor. Al eens geprobeerd om in Activity Monitor alle overtollige processen uit te schakelen?

Piet Vranckx
Piet Vranckx antwoordde op vrijdag 15 december 2017, 16:39

Hallo Piet,

Bedankt voor je antwoord.
Gelukkig heb ik vanmorgen mijn LR - Backup probleem kunnen oplossen. Na nogmaals de ganse toestand bekeken/onderzocht te hebben merkte ik dat die backup in de prullenmand nog op een of andere manier aan mijn backup schijf geconnecteerd was. > Schijf afgekoppeld en ik kon de bewuste backup deleten! Hoera!


Met vriendelijke groeten

Piet

Zo beoordelen onze leden ons

Lilian Verhappen

“Ik had het druk, druk, druk met foto's maken en bewerken en geen tijd om de video's te bekijken. Nu heb ik spijt dat ik het niet omgedraaid heb. Ik ben super enthousiast! Had het al geprobeerd met een boek en een andere losse cursus, maar dat bleef niet hangen. Dit werkt wel! Dank je wel Piet voor het delen van je handigheidjes en grandioze knowhow!”

- Lilian Verhappen

Aldo Vehent

“Mijn verwachtingen zijn op alle vlakken overtroffen, en hoe kan ik anders dan te zeggen dat de video's me bevallen? Ook zal ik zeker Photofacts Academy aanraden aan andere fotografen!”

- Aldo Vehent

Hans Bakker

“Ik heb de eerste video's nu diverse malen bekeken en ben zeer onder de indruk van de kwaliteit van de uitleg per onderdeel en de rust en volledigheid waarmee dit gebeurt. Deze lescursus in video-vorm spreekt me erg aan. Herhalen, fouten maken, herhalen en nog eens goed kijken wat er gebeurt en dan de trots dat je zelf ook kunt.”

- Hans Bakker

Wil van Gorp

“Ik ben door de cursussen al veel verder gekomen en heb al vele handigheidjes ontdekt die ik anders nooit zou zijn tegengekomen. Ook prettig is dat je op ieder moment aan je cursus kunt werken, en dat is misschien wel het allergrootste voordeel. Kortom het geld zeer zeker waard. Ik ben blij dat ik deze keuze gemaakt heb. Chapeau!”

- Wil van Gorp

Bekijk meer ervaringen van leden

Populaire cursussen

Als lid krijg je toegang tot al onze cursussen, deze vier cursussen zijn momenteel het populairst bij onze leden.