Fotofair actie: Tijdelijk 30 euro korting + gratis boek. Meer info of direct aanmelden.
Telefoon  +31 (0)24 - 359 44 13
 
tarieven
 |  over ons  |  contact
 |  inloggen
tarieven
 |  over ons  |  contact
 | 
Photofacts Academy logo
Menu
Stefaan François
Stefaan François vroeg op dinsdag 29 september 2020, 00:00

Ik zou mijn lightroom cataloog willen verplaatsen naar een externe schijf.ik werk met pc.
Alsik via lightroom naar catalogusinstellingen, algemeen en tonen ga zie ik in de map lightroom volgende mappen: Backups, lightroom Catalog Previews.lrdata,lightroom catalog smart previews.lrdata,lightroom instellingen,lightroom.lrcat, lightroom catalog.lrcat, lightroom.lrcat0lock en lightroom catalog.lrcat-journal.
Welke moeten verplaatst worden ?

met vriendelijke groeten

Stefaan François
st.francois@skynet.be

Piet van den Eynde
Piet van den Eynde antwoordde op vrijdag 25 november 2016, 00:10

allemaal behalve de laatste twee. Maar die laatste twee zie je alleen wanneer Lightroom nog open staat. Zowieso moet je LR eerst afsluiten vooraleer je begint te verplaatsen en dan zal je zien dat die laatste er niet meer zijn.
Na het verplaatsen rechterklik je best op het verplaatste lrcat bestand om Lightroom te verplichten daarmee te openen - standaard gaat LR namelijk ernaar op zoek in de laatst gekende locatie, en daar staat ie natuurlijk niet meer.

Zo beoordelen onze leden ons

Lilian Verhappen

“Ik had het druk, druk, druk met foto's maken en bewerken en geen tijd om de video's te bekijken. Nu heb ik spijt dat ik het niet omgedraaid heb. Ik ben super enthousiast! Had het al geprobeerd met een boek en een andere losse cursus, maar dat bleef niet hangen. Dit werkt wel! Dank je wel Piet voor het delen van je handigheidjes en grandioze knowhow!”

- Lilian Verhappen

Aldo Vehent

“Mijn verwachtingen zijn op alle vlakken overtroffen, en hoe kan ik anders dan te zeggen dat de video's me bevallen? Ook zal ik zeker Photofacts Academy aanraden aan andere fotografen!”

- Aldo Vehent

Hans Bakker

“Ik heb de eerste video's nu diverse malen bekeken en ben zeer onder de indruk van de kwaliteit van de uitleg per onderdeel en de rust en volledigheid waarmee dit gebeurt. Deze lescursus in video-vorm spreekt me erg aan. Herhalen, fouten maken, herhalen en nog eens goed kijken wat er gebeurt en dan de trots dat je zelf ook kunt.”

- Hans Bakker

Wil van Gorp

“Ik ben door de cursussen al veel verder gekomen en heb al vele handigheidjes ontdekt die ik anders nooit zou zijn tegengekomen. Ook prettig is dat je op ieder moment aan je cursus kunt werken, en dat is misschien wel het allergrootste voordeel. Kortom het geld zeer zeker waard. Ik ben blij dat ik deze keuze gemaakt heb. Chapeau!”

- Wil van Gorp

Bekijk meer ervaringen van leden

Populaire cursussen

Als lid krijg je toegang tot al onze cursussen, deze vier cursussen zijn momenteel het populairst bij onze leden.

Online Fotografie cursussen