Telefoon  +31 (0)24 - 359 44 13
 
tarieven
 |  over ons  |  contact
 |  inloggen
tarieven
 |  over ons  |  contact
 | 
Photofacts Academy logo
Menu
Boudewijn Loth
Boudewijn Loth vroeg op zondag 23 februari 2020, 00:00

Met dank aan Hans de Boer is echter mijn vraag niet beantwoord. Werkbalk tonen is actief maar de informatie in de strip, zoals loep 1, loep 2, informatie over het pad, schalen van de foto's in de filmstrip is niet zichtbaar en functioneert niet.

Piet van den Eynde
Piet van den Eynde antwoordde op maandag 2 januari 2017, 21:30

Ben je zeker dat je niet gewoon het centrale venster bedoelt ipv de Filmstrip? Die info is bij mijn weten namelijk nooit zichtbaar in de filmstrip.
Kijk anders eens onder Weergave > Weergave-opties: dat regelt wat er zichtbaar is in het Centrale venster. Met de I-toets schakel je ook over en weer tussen de verschillende blokken info die getoond worden. Welke info dat is, configureer je in die Weergave-opties.
Je kan daar ook schakelen tussen compacte cellen en uitgebreide cellen...

Boudewijn Loth
Boudewijn Loth antwoordde op dinsdag 3 januari 2017, 08:32

Beste Piet en Elja,

Jullie antwoord geeft niet de oplossing van het probleem. Misschien heb ik mijn vraag aan jullie niet duidelijk gesteld. Ik ben derhalve naar de Adobe Community gegaan en heb het forum de vraag gesteld, luidende als volgt:
Lightroom: Filmstrip is ingeschakeld echter:

In mijn filmstrip kan ik niet schalen, zijn de loeps niet zichtbaar evenals het pad van de opgeslagen foto's etc. De weergave van de foto's in de strip zijn groter dan het raamwerk van de strip zelf. Wat is met de Lr CC aan de hand?

Als antwoord ontving ik het volgende:
This is a known bug. Please add your me-too vote and details of your issue to the bug report in the official Adobe feedback forum: Filmstrip is covering / overlapping filter- and breadcrumb bar | Photoshop Family Customer Community

See this post for a workaround: Filmstrip is covering / overlapping filter- and breadcrumb bar | Photoshop Family Customer CommunityIf the reply above answers your question, please take a moment to mark this answer as correct by visiting: https://forums.adobe.com/message/9232942#9232942 and clicking ‘Correct’ below the answer.

Met de leidraad van het forum heb ik voor Lightroom 6/CC, de procedure Resetting the Preference File gevolgd. In deze versie heb ik Lr CC opgestart met de knoppen Shift en Option en kreeg ik daarna de optie „Reset Lightroom Preferences”. Na enig gedoe heb ik weer een functionerende filmstrip terug.
De procedures zijn verschillend per gebruikte versie van Lr en het is belangrijk de te verrichten handelingen goed te lezen.

Er is dus sprake van een bij Adobe bekende bug. Het forum meldt dat het niet duidelijk is wanneer Adobe met een update komt waarmee deze bug wordt opgelost. Mogelijkerwijs komt dit meer voor bij gebruikers die bij jullie zijn aangesloten en kunnen jullie misschien hieraan enige aandacht geven in bijv. een rubriek „Lr problemen”.

Ik zal in photofacts markeren dat op de vragen is geantwoord.

Vriendelijke groet en dank voor de moeite,

Boudewijn Lot

Piet van den Eynde
Piet van den Eynde antwoordde op dinsdag 3 januari 2017, 21:40

Bedankt voor de feedback. Kan ook voor anderen nuttig zijn!

Zo beoordelen onze leden ons

Lilian Verhappen

“Ik had het druk, druk, druk met foto's maken en bewerken en geen tijd om de video's te bekijken. Nu heb ik spijt dat ik het niet omgedraaid heb. Ik ben super enthousiast! Had het al geprobeerd met een boek en een andere losse cursus, maar dat bleef niet hangen. Dit werkt wel! Dank je wel Piet voor het delen van je handigheidjes en grandioze knowhow!”

- Lilian Verhappen

Aldo Vehent

“Mijn verwachtingen zijn op alle vlakken overtroffen, en hoe kan ik anders dan te zeggen dat de video's me bevallen? Ook zal ik zeker Photofacts Academy aanraden aan andere fotografen!”

- Aldo Vehent

Hans Bakker

“Ik heb de eerste video's nu diverse malen bekeken en ben zeer onder de indruk van de kwaliteit van de uitleg per onderdeel en de rust en volledigheid waarmee dit gebeurt. Deze lescursus in video-vorm spreekt me erg aan. Herhalen, fouten maken, herhalen en nog eens goed kijken wat er gebeurt en dan de trots dat je zelf ook kunt.”

- Hans Bakker

Wil van Gorp

“Ik ben door de cursussen al veel verder gekomen en heb al vele handigheidjes ontdekt die ik anders nooit zou zijn tegengekomen. Ook prettig is dat je op ieder moment aan je cursus kunt werken, en dat is misschien wel het allergrootste voordeel. Kortom het geld zeer zeker waard. Ik ben blij dat ik deze keuze gemaakt heb. Chapeau!”

- Wil van Gorp

Bekijk meer ervaringen van leden

Populaire cursussen

Als lid krijg je toegang tot al onze cursussen, deze vier cursussen zijn momenteel het populairst bij onze leden.