Telefoon  +31 (0)24 - 359 44 13
 
tarieven
 |  over ons  |  contact
 |  inloggen
Photofacts Academy logo
Menu
Gerard Rundberg
Gerard Rundberg vroeg op maandag 27 mei 2019, 00:00

Ik volg de cursus Lightroom voor Beginners en ik heb nu Lightroom CC als abonnee genomen. De info van de cursus sluit niet aan bij mijn nieuwe programma Lightroom CC. Er zijn veel verschillen. Wordt de cursus Lightroom 5 en 6 aangepast aan Lightroom CC? Kan ik evengoed voor de test slagen?

Piet van den Eynde
Piet van den Eynde antwoordde op donderdag 7 maart 2019, 21:17

Lightroom CC is een volledig nieuw programma van Adobe, vandaar dat het niet lijkt op Lightroom 5 of 6. Het programma dat je nodig hebt en dat de opvolger is van Lightroom 5 en 6 is Lightroom Classic CC.
Het is een vaak voorkomende verwarring die Adobe zelf uitgelokt heeft door de naam van een bestaand product te koppelen aan een nieuw product.
Normaal gezien moet je - wanneer je de klantendienst van Adobe contacteert - kunnen een omzetting bekomen van je Lightroom CC abonnement naar een Lightroom Classic CC abonnement.

Gerard Rundberg
Gerard Rundberg antwoordde op vrijdag 8 maart 2019, 15:07

Waarde Piet,
Dank voor uw antwoord. Compliment voor uw duidelijke manier van uitleggen. Inmiddels ben ik voor de test voor LR 5 en 6 geslaagd.
In LR CC lees ik bij de FAQ's over het verschil tussen LR CC en LR CC Classic. Zie onderstaande.
Wat is uw aanbevelingen mij om te gebruiken LR CC of LR CC Classic? Ik heb zelf nooit met LR 5 en LR 6 gewerkt. Ik werk vooral met Capture One Pro for Sony, aangezien ik met Sony 7 en Sony A9 fotografeer met bijbehorende Sony objectieven.
Toch wil ik ook meer kennis en ervaring opdoen met LR.

Graag uw deskundige aanbeveling en dank alvast hiervoor.

Met vriendelijke groet,
Gerard Rundberg

Basics

What is Lightroom CC?
How is Lightroom CC different from Lightroom Classic CC?
While Lightroom CC and Lightroom Classic CC differ in several ways, there are three main things that separate them:

Lightroom CC on Mac and Windows share a similar and consistent experience with other Lightroom CC apps on mobile and web.
Lightroom CC uploads all your full resolution original photos to the cloud. This means that all your photos are safely backed up. It also means that Lightroom CC can do various things that Lightroom Classic can't. For example, you can use Lightroom CC to access all your photos on multiple computers such as a laptop and a desktop, or a home computer, and a work computer.
Lightroom CC also provides features that are based in the cloud, such as the ability to search for photos based on what's in the photo without having to add any keywords manually. For example, you can search for 'dog' to find photos of dogs in Lightroom CC without having to manually assign the keyword 'dog' to any photos.
For related information, see Go from Lightroom Classic to Lightroom CC.

What's going to happen to Lightroom Classic CC? Will Adobe release a new version of Lightroom Classic CC?
Adobe will continue to develop Lightroom Classic CC alongside Lightroom CC.

Can I use Lightroom CC and Lightroom Classic CC together?

Piet van den Eynde
Piet van den Eynde antwoordde op maandag 11 maart 2019, 09:19

Ik vind op dit moment Lightroom Classic nog altijd te verkiezen boven Lightroom CC voor de (gevorderde) amateur of professional. Niet alleen heeft Lightroom CC nog niet alle features van Classic, maar Lightroom CC rekent ook af per maand én per volume aan foto's dat je online staan hebt (en je moet verplicht al je foto's online opslaan). Je betaalt dus niet alleen per maand maar ook per terabyte. Om je een idee te geven: met mijn volume aan foto's zou ik 100 euro per maand betalen...

Zo beoordelen onze leden ons

Lilian Verhappen

“Ik had het druk, druk, druk met foto's maken en bewerken en geen tijd om de video's te bekijken. Nu heb ik spijt dat ik het niet omgedraaid heb. Ik ben super enthousiast! Had het al geprobeerd met een boek en een andere losse cursus, maar dat bleef niet hangen. Dit werkt wel! Dank je wel Piet voor het delen van je handigheidjes en grandioze knowhow!”

- Lilian Verhappen

Aldo Vehent

“Mijn verwachtingen zijn op alle vlakken overtroffen, en hoe kan ik anders dan te zeggen dat de video's me bevallen? Ook zal ik zeker Photofacts Academy aanraden aan andere fotografen!”

- Aldo Vehent

Hans Bakker

“Ik heb de eerste video's nu diverse malen bekeken en ben zeer onder de indruk van de kwaliteit van de uitleg per onderdeel en de rust en volledigheid waarmee dit gebeurt. Deze lescursus in video-vorm spreekt me erg aan. Herhalen, fouten maken, herhalen en nog eens goed kijken wat er gebeurt en dan de trots dat je zelf ook kunt.”

- Hans Bakker

Wil van Gorp

“Ik ben door de cursussen al veel verder gekomen en heb al vele handigheidjes ontdekt die ik anders nooit zou zijn tegengekomen. Ook prettig is dat je op ieder moment aan je cursus kunt werken, en dat is misschien wel het allergrootste voordeel. Kortom het geld zeer zeker waard. Ik ben blij dat ik deze keuze gemaakt heb. Chapeau!”

- Wil van Gorp

Bekijk meer ervaringen van leden

Populaire cursussen

Als lid krijg je toegang tot al onze cursussen, deze vier cursussen zijn momenteel het populairst bij onze leden.