Telefoon  +31 (0)24 - 359 44 13
 
tarieven
 |  over ons  |  contact
 |  inloggen
tarieven
 |  over ons  |  contact
 | 
Photofacts Academy logo
Menu
H.J. Overmeen
H.J. Overmeen vroeg op woensdag 30 september 2020, 00:00

Goedemorgen,

enkele dagen geleden heb ik Lightroom CC geïnstalleerd en data ik het had gestart ging het gelijk al mijn foto's in de cloud plaatsen ~`iets wat ik pertinent zelf in de hand wil houden.Nu zit de cloud al vol met foto's die ik daar niet wil hebben.
Op mijn iPhone krijg ik de melding als ik wil Deleten:
It will be deleted from:
Your Lightroom Photos
All Synced Devices
All Albums and Shared Galleries
Houdt dat in dat ik mijn foto's ook op de schijf kwijt ben?
Ik vind het niet overzichtelijk en heb graag advies wat ik moet doen om de foto's uit de Cloud te halen en zelf te bepalen wat ik wil.

Groet


Hennie Overmeen

Piet van den Eynde
Piet van den Eynde antwoordde op woensdag 8 november 2017, 20:16

Ik neem aan dat je vraag gaat over de nieuwe Lightroom CC. Daar heb je geen controle over wat er naar de Cloud gaat of niet: alles gaat bij CC naar de Cloud. Wil je controle over wat wel en niet naar de Cloud gaat, dan moet je Lightroom Classic CC gebruiken.
De sync-procedure bij CC is redelijk ingewikkeld en het is moeilijk om in het algemeen advies te geven.
Ik vermoed dat de foto's effectief ook lokaal zullen verwijderd zal worden...
Het beste dan je volgens mij kan doen is even experimenteren met 1 foto die je toch kan missen: kijk wat er gebeurt indien je die ene foto deleted.

Zo beoordelen onze leden ons

Lilian Verhappen

“Ik had het druk, druk, druk met foto's maken en bewerken en geen tijd om de video's te bekijken. Nu heb ik spijt dat ik het niet omgedraaid heb. Ik ben super enthousiast! Had het al geprobeerd met een boek en een andere losse cursus, maar dat bleef niet hangen. Dit werkt wel! Dank je wel Piet voor het delen van je handigheidjes en grandioze knowhow!”

- Lilian Verhappen

Aldo Vehent

“Mijn verwachtingen zijn op alle vlakken overtroffen, en hoe kan ik anders dan te zeggen dat de video's me bevallen? Ook zal ik zeker Photofacts Academy aanraden aan andere fotografen!”

- Aldo Vehent

Hans Bakker

“Ik heb de eerste video's nu diverse malen bekeken en ben zeer onder de indruk van de kwaliteit van de uitleg per onderdeel en de rust en volledigheid waarmee dit gebeurt. Deze lescursus in video-vorm spreekt me erg aan. Herhalen, fouten maken, herhalen en nog eens goed kijken wat er gebeurt en dan de trots dat je zelf ook kunt.”

- Hans Bakker

Wil van Gorp

“Ik ben door de cursussen al veel verder gekomen en heb al vele handigheidjes ontdekt die ik anders nooit zou zijn tegengekomen. Ook prettig is dat je op ieder moment aan je cursus kunt werken, en dat is misschien wel het allergrootste voordeel. Kortom het geld zeer zeker waard. Ik ben blij dat ik deze keuze gemaakt heb. Chapeau!”

- Wil van Gorp

Bekijk meer ervaringen van leden

Populaire cursussen

Als lid krijg je toegang tot al onze cursussen, deze vier cursussen zijn momenteel het populairst bij onze leden.

Online Fotografie cursussen