Telefoon  +31 (0)24 - 359 44 13
 
tarieven
 |  over ons  |  contact
 |  inloggen
tarieven
 |  over ons  |  contact
 | 
Photofacts Academy logo
Menu
Jan Wagemaker
Jan Wagemaker vroeg op zondag 12 juli 2020, 00:00

Als beginnend gebruiker heb ik diverse cursussen van PhotofactsAcademy gevolgd.
Ik heb ondervonden dat Lightroom Classic uitgebreider is dan Lightroom CC. Aangezien ik op meerdere computers werk en soms ook foto’s bewerk op een iPad, heb ik beide geïnstalleerd en werk in beiden.
Mijn vraag:
Als ik in beide versies een catalogus heb, levert dit dan op enig moment conflicten op als ik in de CC versie importeer en een aparte catalogus gebruik en later in de Classic versie verder ga, met de bijbehorende andere catalogus?
De originelen blijven op dezelfde plaats; alleen de ‘recepten’ zijn verschillend en dus ook de bewerkingen op de foto’s en de foto’s zelf.

Nando Harmsen
Nando Harmsen antwoordde op woensdag 4 maart 2020, 13:32

Hallo Jan,

Als een foto in beide catalogi staat, en je bewerkt ze onafhankelijk van elkaar in verschillende catalogi, dan is dit geen enkel probleem.
Zie de catalogus als een kaartenbak waarop de bewerkingen van een foto beschreven staan, samen met de locatie waar die foto opgeslagen is.
Je kunt meerdere kaartenbakken maken, die weliswaar naar dezelfde foto wijzen, maar waarop een heel andere bewerking beschreven staat.
Met andere woorden, er zal geen conflict ontstaan. Alleen als je beide catalogi samen wilt voegen, zal Lightroom vragen welke van de twee bewerkingen bewaard moet worden.

mvg
Nando

Jan Wagemaker
Jan Wagemaker antwoordde op woensdag 4 maart 2020, 17:59

Dag Nando,
Bedankt voor het snelle en duidelijke antwoord. Ik stel het zeer op prijs en ondervind deze rubriek als een echte helpdesk.
Met vriendelijke groet

Jan Wagemaker

Zo beoordelen onze leden ons

Lilian Verhappen

“Ik had het druk, druk, druk met foto's maken en bewerken en geen tijd om de video's te bekijken. Nu heb ik spijt dat ik het niet omgedraaid heb. Ik ben super enthousiast! Had het al geprobeerd met een boek en een andere losse cursus, maar dat bleef niet hangen. Dit werkt wel! Dank je wel Piet voor het delen van je handigheidjes en grandioze knowhow!”

- Lilian Verhappen

Aldo Vehent

“Mijn verwachtingen zijn op alle vlakken overtroffen, en hoe kan ik anders dan te zeggen dat de video's me bevallen? Ook zal ik zeker Photofacts Academy aanraden aan andere fotografen!”

- Aldo Vehent

Hans Bakker

“Ik heb de eerste video's nu diverse malen bekeken en ben zeer onder de indruk van de kwaliteit van de uitleg per onderdeel en de rust en volledigheid waarmee dit gebeurt. Deze lescursus in video-vorm spreekt me erg aan. Herhalen, fouten maken, herhalen en nog eens goed kijken wat er gebeurt en dan de trots dat je zelf ook kunt.”

- Hans Bakker

Wil van Gorp

“Ik ben door de cursussen al veel verder gekomen en heb al vele handigheidjes ontdekt die ik anders nooit zou zijn tegengekomen. Ook prettig is dat je op ieder moment aan je cursus kunt werken, en dat is misschien wel het allergrootste voordeel. Kortom het geld zeer zeker waard. Ik ben blij dat ik deze keuze gemaakt heb. Chapeau!”

- Wil van Gorp

Bekijk meer ervaringen van leden

Populaire cursussen

Als lid krijg je toegang tot al onze cursussen, deze vier cursussen zijn momenteel het populairst bij onze leden.