Telefoon  +31 (0)24 - 359 44 13
 
tarieven
 |  over ons  |  contact
 |  inloggen
tarieven
 |  over ons  |  contact
 | 
Photofacts Academy logo
Menu
Rob Stolk
Rob Stolk vroeg op zondag 23 februari 2020, 00:00

Ik werk al geruime tijd met plezier in Lightroom 6. De meeste cursussen van Photofactsacademy heb ik met plezier gevolgd. Deels ook de cursus over Photoshop. Enthousiast geworden, heb ik dat aangeschaft; PS Elements 15.
Als ik vanuit LR 2 foto's in lagen wil openen in PS, krijg ik de foutmelding "Kan beelden niet bewerken omdat Adobe Photoshop Elements Editor niet kan worden gestart."
Als ik 1 foto met "Bewerken in -> bewerken in A PS Elements Editor" open, gaat het wel normaal.
Kunt u verklaren waarom dat met 2 foto's in lagen niet lukt?

Piet van den Eynde
Piet van den Eynde antwoordde op zondag 30 oktober 2016, 14:56

Hi Rob, ik vrees dat je Photoshop Elements gekocht hebt terwijl je eigenlijk Photoshop CC wou kopen. De cursus is specifiek voor Photoshop CC. Elements is de lichtere versie van Photoshop CC maar kan niet alles. De interactie tussen Elements en Lightroom is ook beperkter dan die tussen Photoshop CC en Lightroom. Er bestaat wel een Lightroom plug-in, Elementals, die een aantal dingen toevoegt aan de Lightroom -> Elements workflow, onder andere het als lagen naar Elements doorsturen. Je vindt hem hier: https://www.photographers-toolbox.com/products/mdawson/tpgelemental/
Wat de 'grote' Photoshop CC betreft: die kan je enkel nog via een abonnement verkrijgen. Je betaalt dan ca 140 euro per jaar voor zowel Lightroom CC als Photoshop CC waarbij alle nieuwe updates gratis zijn. LR CC is de abonnementsversie van Photoshop CC.

Rob Stolk
Rob Stolk antwoordde op zondag 30 oktober 2016, 16:48

Beste Piet,
Bedankt voor je snelle antwoord.
Ik werk al geruime tijd naar volle tevredenheid met een gekochte versie van LR 6. Daarom wilde ik ook een gekochte versie van PS, dus juist geen CC abonnement. Ik heb je tip over de toolbox opgevolgd en ga proberen of ik hiermee je cursus op PhotofactsAcademy kan volgen.
Prima cursus trouwens, net als de cursus over Lightroom!!

Zo beoordelen onze leden ons

Lilian Verhappen

“Ik had het druk, druk, druk met foto's maken en bewerken en geen tijd om de video's te bekijken. Nu heb ik spijt dat ik het niet omgedraaid heb. Ik ben super enthousiast! Had het al geprobeerd met een boek en een andere losse cursus, maar dat bleef niet hangen. Dit werkt wel! Dank je wel Piet voor het delen van je handigheidjes en grandioze knowhow!”

- Lilian Verhappen

Aldo Vehent

“Mijn verwachtingen zijn op alle vlakken overtroffen, en hoe kan ik anders dan te zeggen dat de video's me bevallen? Ook zal ik zeker Photofacts Academy aanraden aan andere fotografen!”

- Aldo Vehent

Hans Bakker

“Ik heb de eerste video's nu diverse malen bekeken en ben zeer onder de indruk van de kwaliteit van de uitleg per onderdeel en de rust en volledigheid waarmee dit gebeurt. Deze lescursus in video-vorm spreekt me erg aan. Herhalen, fouten maken, herhalen en nog eens goed kijken wat er gebeurt en dan de trots dat je zelf ook kunt.”

- Hans Bakker

Wil van Gorp

“Ik ben door de cursussen al veel verder gekomen en heb al vele handigheidjes ontdekt die ik anders nooit zou zijn tegengekomen. Ook prettig is dat je op ieder moment aan je cursus kunt werken, en dat is misschien wel het allergrootste voordeel. Kortom het geld zeer zeker waard. Ik ben blij dat ik deze keuze gemaakt heb. Chapeau!”

- Wil van Gorp

Bekijk meer ervaringen van leden

Populaire cursussen

Als lid krijg je toegang tot al onze cursussen, deze vier cursussen zijn momenteel het populairst bij onze leden.