Telefoon  +31 (0)24 - 359 44 13
 
tarieven
 |  over ons  |  contact
 |  inloggen
tarieven
 |  over ons  |  contact
 | 
Photofacts Academy logo
Menu
ina bouhuijzen
ina bouhuijzen vroeg op donderdag 27 februari 2020, 00:00

Heb je hierbij nu ook Bridge nodig? Deze staat nl wel in de CC. Ik werk nu nog met PSE 14 maar ben ovregegaan op CC en heb nu diverse programma's om mijn foto's te laden. Wat kan (moet) ik nu gaan gebruiken voor de CC?

Piet van den Eynde
Piet van den Eynde antwoordde op dinsdag 5 juli 2016, 20:09

Wij adviseren om Lightroom en Photoshop te gebruiken: eerst Lightroom voor het beheer en de raw-verwerking, en dan Photoshop, voor de dingen die je in Lightroom niet kan.
In die optiek heb je Bridge eigenlijk niet nodig, want de Bibliotheekmodule van Lightroom vervangt Bridge.

Hans den Boer
Hans den Boer antwoordde op dinsdag 5 juli 2016, 20:10

Adobe Bridge kan o.a. erg praktisch zijn als je een (tijdelijke) collectie foto's wilt bekijken die je niet permanent op je computer wilt bewaren. Je hoeft ze dan niet eerst te importeren in Lightroom.

De defaultinstelling van Lightroom geeft de import dialoog wanneer een geheugenkaart herkend wordt, deze optie is op zich prima te gebruiken (en geeft een aantal extra opties).

Je kunt ook handmatig de foto's van je geheugenkaart naar je harde schijf kopiëren en daarna in Lightroom importeren.

Zo beoordelen onze leden ons

Lilian Verhappen

“Ik had het druk, druk, druk met foto's maken en bewerken en geen tijd om de video's te bekijken. Nu heb ik spijt dat ik het niet omgedraaid heb. Ik ben super enthousiast! Had het al geprobeerd met een boek en een andere losse cursus, maar dat bleef niet hangen. Dit werkt wel! Dank je wel Piet voor het delen van je handigheidjes en grandioze knowhow!”

- Lilian Verhappen

Aldo Vehent

“Mijn verwachtingen zijn op alle vlakken overtroffen, en hoe kan ik anders dan te zeggen dat de video's me bevallen? Ook zal ik zeker Photofacts Academy aanraden aan andere fotografen!”

- Aldo Vehent

Hans Bakker

“Ik heb de eerste video's nu diverse malen bekeken en ben zeer onder de indruk van de kwaliteit van de uitleg per onderdeel en de rust en volledigheid waarmee dit gebeurt. Deze lescursus in video-vorm spreekt me erg aan. Herhalen, fouten maken, herhalen en nog eens goed kijken wat er gebeurt en dan de trots dat je zelf ook kunt.”

- Hans Bakker

Wil van Gorp

“Ik ben door de cursussen al veel verder gekomen en heb al vele handigheidjes ontdekt die ik anders nooit zou zijn tegengekomen. Ook prettig is dat je op ieder moment aan je cursus kunt werken, en dat is misschien wel het allergrootste voordeel. Kortom het geld zeer zeker waard. Ik ben blij dat ik deze keuze gemaakt heb. Chapeau!”

- Wil van Gorp

Bekijk meer ervaringen van leden

Populaire cursussen

Als lid krijg je toegang tot al onze cursussen, deze vier cursussen zijn momenteel het populairst bij onze leden.