Telefoon  +31 (0)24 - 359 44 13
 
tarieven
 |  over ons  |  contact
 |  inloggen
tarieven
 |  over ons  |  contact
 | 
Photofacts Academy logo
Menu
« vragenoverzicht

Lightroom catalogus 'tegen schrijven beveiligd' melding

Gerd Stam
Gerd Stam vroeg op woensdag 30 september 2020, 00:00

krijg in Lightroom regelmatig de melding dat ik de catalogus niet kan openen omdat deze tegen schrijven beveiligd zou zijn. Als ik de PC herstart dan is het probleem opgelost. Wie weet hoe ik dat kan voorkomen. Catalogus of schijf is niet tegen schrijven beveiligd.

Piet van den Eynde
Piet van den Eynde antwoordde op woensdag 1 juni 2016, 17:17

Komt meestal voor wanneer Lightroom abnormaal afgesloten wordt.
Indien je dat nog voor krijgt, zou je kunnen gaan naar de map waar je Lightroom catalogus in staat, en op zoek gaan naar een bestand met de extensie .lock. Hernoem of verwijder (enkel) dat bestand (zonder dat Lightroom open staat, uiteraard) en dan zou het pakket normaal moeten opstarten.

Martine Thienpont
Martine Thienpont antwoordde op woensdag 15 juli 2020, 15:41

Dag Piet,
Ik ben nu Lr aan het overbrengen naar een nieuwe laptop.
Met de back-up heb ik hetzelfde voor als hierboven vermeld.
Ik krijg de bestanden niet open en krijg als melding tegen schrijven beveiligd.
Ik kan enkel het bestand met extensie lrcat.lock zien wanneer Lr is gestart. Wanneer afgesloten , verdwijnt het .lock bestand. Idem voor het bestand lrcat-wal die op dezelfde plaats staat. K
Alvast bedankt voor jouw respons.
Martine

Zo beoordelen onze leden ons

Lilian Verhappen

“Ik had het druk, druk, druk met foto's maken en bewerken en geen tijd om de video's te bekijken. Nu heb ik spijt dat ik het niet omgedraaid heb. Ik ben super enthousiast! Had het al geprobeerd met een boek en een andere losse cursus, maar dat bleef niet hangen. Dit werkt wel! Dank je wel Piet voor het delen van je handigheidjes en grandioze knowhow!”

- Lilian Verhappen

Aldo Vehent

“Mijn verwachtingen zijn op alle vlakken overtroffen, en hoe kan ik anders dan te zeggen dat de video's me bevallen? Ook zal ik zeker Photofacts Academy aanraden aan andere fotografen!”

- Aldo Vehent

Hans Bakker

“Ik heb de eerste video's nu diverse malen bekeken en ben zeer onder de indruk van de kwaliteit van de uitleg per onderdeel en de rust en volledigheid waarmee dit gebeurt. Deze lescursus in video-vorm spreekt me erg aan. Herhalen, fouten maken, herhalen en nog eens goed kijken wat er gebeurt en dan de trots dat je zelf ook kunt.”

- Hans Bakker

Wil van Gorp

“Ik ben door de cursussen al veel verder gekomen en heb al vele handigheidjes ontdekt die ik anders nooit zou zijn tegengekomen. Ook prettig is dat je op ieder moment aan je cursus kunt werken, en dat is misschien wel het allergrootste voordeel. Kortom het geld zeer zeker waard. Ik ben blij dat ik deze keuze gemaakt heb. Chapeau!”

- Wil van Gorp

Bekijk meer ervaringen van leden

Populaire cursussen

Als lid krijg je toegang tot al onze cursussen, deze vier cursussen zijn momenteel het populairst bij onze leden.

Online Fotografie cursussen