Telefoon  +31 (0)24 - 359 44 13
 
tarieven
 |  over ons  |  contact
 |  inloggen
tarieven
 |  over ons  |  contact
 | 
Photofacts Academy logo
Menu
« vragenoverzicht

LR Boek module; foto's met wit randje op zwarte pagina's

frans
frans vroeg op woensdag 30 september 2020, 00:00

Ik wil een foto album maken mbv de Boek module in Lightroom waarbij ik alle foto's op een zwarte achtergrond/pagina wil zetten maar waarbij alle foto's een klein wit randje moeten krijgen. Is er een mogelijkheid om dit eenvoudig te kunnen doen?
Frans

Piet van den Eynde
Piet van den Eynde antwoordde op vrijdag 23 juni 2017, 19:37

Beste Frans, je kan dat niet doen in de Boekmodule, maar je kan wel een foto met een witte rand exporteren in het exportdialoogvenster met de plug-in LR/Mogrify 2 die we bespreken in onze cursus over nuttige LIghtroom plug-ins.
https://photofactsacademy.nl/10-nuttige-lightroom-plug-ins
Dan kan je die foto in je boek gebruiken.
Omdat ik het een interessante vraag vond, heb ik er een weekvideo van gemaakt die je binnenkort op PFA mag verwachten.

frans
frans antwoordde op zondag 25 juni 2017, 15:26

Piet, bedankt voor je snelle reactie en leuk te horen dat je er een weekvideo van hebt gemaakt. Inmiddels heb ik me verdiept in de LR/Mogrify 2 plug-in en het werkt inderdaad! Kom er steeds meer achter dat de mogelijkheden van LR in combinatie met plug-ins, eindeloos zijn. De video's hierover zijn zeer verhelderend.

Zo beoordelen onze leden ons

Lilian Verhappen

“Ik had het druk, druk, druk met foto's maken en bewerken en geen tijd om de video's te bekijken. Nu heb ik spijt dat ik het niet omgedraaid heb. Ik ben super enthousiast! Had het al geprobeerd met een boek en een andere losse cursus, maar dat bleef niet hangen. Dit werkt wel! Dank je wel Piet voor het delen van je handigheidjes en grandioze knowhow!”

- Lilian Verhappen

Aldo Vehent

“Mijn verwachtingen zijn op alle vlakken overtroffen, en hoe kan ik anders dan te zeggen dat de video's me bevallen? Ook zal ik zeker Photofacts Academy aanraden aan andere fotografen!”

- Aldo Vehent

Hans Bakker

“Ik heb de eerste video's nu diverse malen bekeken en ben zeer onder de indruk van de kwaliteit van de uitleg per onderdeel en de rust en volledigheid waarmee dit gebeurt. Deze lescursus in video-vorm spreekt me erg aan. Herhalen, fouten maken, herhalen en nog eens goed kijken wat er gebeurt en dan de trots dat je zelf ook kunt.”

- Hans Bakker

Wil van Gorp

“Ik ben door de cursussen al veel verder gekomen en heb al vele handigheidjes ontdekt die ik anders nooit zou zijn tegengekomen. Ook prettig is dat je op ieder moment aan je cursus kunt werken, en dat is misschien wel het allergrootste voordeel. Kortom het geld zeer zeker waard. Ik ben blij dat ik deze keuze gemaakt heb. Chapeau!”

- Wil van Gorp

Bekijk meer ervaringen van leden

Populaire cursussen

Als lid krijg je toegang tot al onze cursussen, deze vier cursussen zijn momenteel het populairst bij onze leden.

Online Fotografie cursussen