Telefoon  +31 (0)24 - 359 44 13
 
tarieven
 |  over ons  |  contact
 |  inloggen
tarieven
 |  over ons  |  contact
 | 
Photofacts Academy logo
Menu
Anton
Anton vroeg op vrijdag 28 februari 2020, 00:00

Ik wil mijn PC opschonen en terug zetten in fabrieksstand.Wat gebeurt er met mijn bibliotheek in LR?
Ik ga LR (abonnement) opnieuw installeren, maar komen dan ook mijn foto's terug?
Of kan ik deze uit de back-up halen?

Piet van den Eynde
Piet van den Eynde antwoordde op zondag 5 november 2017, 20:27

Als je alle info op je interne schijf wist (terugzetten naar fabrieksstand) en je LR catalogus en/of je foto's stonden op die interne schijf, dan zijn die natuurlijk weg. Om die reden moet je idd een backup maken van zowel je catalogus (maar best ook van de voorvertoningen) EN van je foto's.
Indien je die dan na het terugzetten beide op dezelfde plaats zet als voorheen, zou LR in principe die foto's moeten terugvinden. Maar indien LR om een of andere reden de schijf als een andere schijf ziet, dan zal je eventueel manueel moeten de foto's opnieuw linken in de LR database.
Kortom, iets om niet over een nacht ijs te gaan en je evt. laten assisteren door een bevriende fotograaf met kennis van zaken...

Zo beoordelen onze leden ons

Lilian Verhappen

“Ik had het druk, druk, druk met foto's maken en bewerken en geen tijd om de video's te bekijken. Nu heb ik spijt dat ik het niet omgedraaid heb. Ik ben super enthousiast! Had het al geprobeerd met een boek en een andere losse cursus, maar dat bleef niet hangen. Dit werkt wel! Dank je wel Piet voor het delen van je handigheidjes en grandioze knowhow!”

- Lilian Verhappen

Aldo Vehent

“Mijn verwachtingen zijn op alle vlakken overtroffen, en hoe kan ik anders dan te zeggen dat de video's me bevallen? Ook zal ik zeker Photofacts Academy aanraden aan andere fotografen!”

- Aldo Vehent

Hans Bakker

“Ik heb de eerste video's nu diverse malen bekeken en ben zeer onder de indruk van de kwaliteit van de uitleg per onderdeel en de rust en volledigheid waarmee dit gebeurt. Deze lescursus in video-vorm spreekt me erg aan. Herhalen, fouten maken, herhalen en nog eens goed kijken wat er gebeurt en dan de trots dat je zelf ook kunt.”

- Hans Bakker

Wil van Gorp

“Ik ben door de cursussen al veel verder gekomen en heb al vele handigheidjes ontdekt die ik anders nooit zou zijn tegengekomen. Ook prettig is dat je op ieder moment aan je cursus kunt werken, en dat is misschien wel het allergrootste voordeel. Kortom het geld zeer zeker waard. Ik ben blij dat ik deze keuze gemaakt heb. Chapeau!”

- Wil van Gorp

Bekijk meer ervaringen van leden

Populaire cursussen

Als lid krijg je toegang tot al onze cursussen, deze vier cursussen zijn momenteel het populairst bij onze leden.