Fotofair actie: Tijdelijk 30 euro korting + gratis boek. Meer info of direct aanmelden.
Telefoon  +31 (0)24 - 359 44 13
 
tarieven
 |  over ons  |  contact
 |  inloggen
tarieven
 |  over ons  |  contact
 | 
Photofacts Academy logo
Menu
Katie Verkinderen
Katie Verkinderen vroeg op zaterdag 26 september 2020, 00:00

Hallo,

Ik importeerde mijn catalogus ( die gecorrumpeerd bleek) in een nieuwe catalogus en noemde deze "testcatalogus".

verander ik de naam ervan gewoon in mijn lrct bestand in explorer of moet dat via lightroom?

Piet van den Eynde
Piet van den Eynde antwoordde op vrijdag 23 december 2016, 09:19

Neen, je kan de catalogusnaam niet veranderen in Lightroom zelf. Dus je doet het best in Explorer. Maar zorg er dan ook voor dat je de previewsbestanden ook hernoemt en dat je LR eerst afgesloten hebt. Bv. als je catalogus 123.lrcat heet, zal er daarnaast nog een bestand 123 Previews.lrdata te vinden zijn en - afhankelijk van je workflow - ook een bestand 123 Smart Previews.lrdata. Als je je catalogus hernoemt naar 456.lrcat moet je ook die bestanden hernoemen naar 456 Previews.lrdata en 456 Smart Previews.lrdata.
Je zal dan LR best ook de eerste keer na het hernoemen opnieuw opstarten door te dubbelkikken op de hernoemde catalogus. Lightroom onthoudt namelijk de laatst gebruikte catalogus maar als die hernoemd is vindt het programma hem niet terug. Door te dubbelklikken op die catalogus verplicht je LR om daarmee te openen.

Katie Verkinderen
Katie Verkinderen antwoordde op vrijdag 23 december 2016, 14:45

Top! Dank voor je snelle antwoord.

Fijne feestdagen!

Zo beoordelen onze leden ons

Lilian Verhappen

“Ik had het druk, druk, druk met foto's maken en bewerken en geen tijd om de video's te bekijken. Nu heb ik spijt dat ik het niet omgedraaid heb. Ik ben super enthousiast! Had het al geprobeerd met een boek en een andere losse cursus, maar dat bleef niet hangen. Dit werkt wel! Dank je wel Piet voor het delen van je handigheidjes en grandioze knowhow!”

- Lilian Verhappen

Aldo Vehent

“Mijn verwachtingen zijn op alle vlakken overtroffen, en hoe kan ik anders dan te zeggen dat de video's me bevallen? Ook zal ik zeker Photofacts Academy aanraden aan andere fotografen!”

- Aldo Vehent

Hans Bakker

“Ik heb de eerste video's nu diverse malen bekeken en ben zeer onder de indruk van de kwaliteit van de uitleg per onderdeel en de rust en volledigheid waarmee dit gebeurt. Deze lescursus in video-vorm spreekt me erg aan. Herhalen, fouten maken, herhalen en nog eens goed kijken wat er gebeurt en dan de trots dat je zelf ook kunt.”

- Hans Bakker

Wil van Gorp

“Ik ben door de cursussen al veel verder gekomen en heb al vele handigheidjes ontdekt die ik anders nooit zou zijn tegengekomen. Ook prettig is dat je op ieder moment aan je cursus kunt werken, en dat is misschien wel het allergrootste voordeel. Kortom het geld zeer zeker waard. Ik ben blij dat ik deze keuze gemaakt heb. Chapeau!”

- Wil van Gorp

Bekijk meer ervaringen van leden

Populaire cursussen

Als lid krijg je toegang tot al onze cursussen, deze vier cursussen zijn momenteel het populairst bij onze leden.

Online Fotografie cursussen