Telefoon  +31 (0)24 - 359 44 13
 
tarieven
 |  over ons  |  contact
 |  inloggen
tarieven
 |  over ons  |  contact
 | 
Photofacts Academy logo
Menu
Johan van Kuijk
Johan van Kuijk vroeg op zaterdag 22 februari 2020, 00:00

Beste Piet.
In de bibliotheek zie ik wel mijn Nas staan maar deze map kan ik niet meer openen. Dit is sinds ik een nieuwe catalogus heb gemaakt. In de oude catalogus staat de nas ook en de map gaat volledig open, in de nieuwe cat zie ik wel de nas maar gaat niet open.
Kun je advies geven a.u.b.
Met vriendelijke groet,
Johan

Piet van den Eynde
Piet van den Eynde antwoordde op zaterdag 10 september 2016, 13:40

Als je een nieuwe catalogus gemaakt hebt en nog geen foto's geïmporteerd hebt, dan is het logisch dat je nog niets kan zien in je NAS. Je moet eerst in die nieuwe catalogus foto's importeren (naar die NAS) en dan zal je de mappen waarin die foto's op de NAS staan, zien verschijnen in het Mappenpaneel in Lightroom, onder je NAS.

Johan van Kuijk
Johan van Kuijk antwoordde op zaterdag 10 september 2016, 17:24

Dag Piet.
Ik heb nu een nieuwe map (2016) gemaakt in de bibliotheek van LR op de NAS en een map verplaatst. De NAS is nu zichtbaar met de betreffende map.
Dat is duidelijk. Als ik oudere foto's wil bewerken zal ik dus de oude cat. moeten openen. Ik had de gedachte elk jaar een andere cat. maar dat geeft nu toch wel wat extra handelingen. Om dit te voorkomen lijkt het me beter om een cat. te houden en steeds te back-uppen. Is dit juist? Hoe groot kan (mag) de cat. worden om werkbaar te blijven. Of kun je catalogussen koppelen?
Gr. Johan.

Hans den Boer
Hans den Boer antwoordde op zondag 11 september 2016, 05:33

Meerdere catalogussen koppelen is in Lightroom niet mogelijk. Als ik me niet vergis was dit in Lightroom 1.0 wel mogelijk maar is deze optie eruit gehaald omdat het de stabiliteit niet ten goede kwam.
Mijn catalogus bevat ruim 200.000 foto's, en dat werkt nog steeds prima. Wél heb ik de catalogus op een (snelle) SSD staan (iets wat sowieso aan te bevelen is).
Ieder jaar een nieuwe catalogus maken lijkt me niet zo'n goed idee. Over een aantal jaren weet je nog wel dat je ooit op een bepaalde locatie een foto hebt gemaakt, een bruiloft hebt gefotografeerd, of een zonsondergang hebt vastgelegd etc. Maar was dat nu in 2011 of 2012? Of je komt meerdere malen terug op dezelfde locatie, dan is het erg handig als je alle foto's in één keer kunt opvragen.

Johan van Kuijk
Johan van Kuijk antwoordde op zondag 11 september 2016, 10:11

Dank je Hans, het is duidelijk.
Gr. Johan

Zo beoordelen onze leden ons

Lilian Verhappen

“Ik had het druk, druk, druk met foto's maken en bewerken en geen tijd om de video's te bekijken. Nu heb ik spijt dat ik het niet omgedraaid heb. Ik ben super enthousiast! Had het al geprobeerd met een boek en een andere losse cursus, maar dat bleef niet hangen. Dit werkt wel! Dank je wel Piet voor het delen van je handigheidjes en grandioze knowhow!”

- Lilian Verhappen

Aldo Vehent

“Mijn verwachtingen zijn op alle vlakken overtroffen, en hoe kan ik anders dan te zeggen dat de video's me bevallen? Ook zal ik zeker Photofacts Academy aanraden aan andere fotografen!”

- Aldo Vehent

Hans Bakker

“Ik heb de eerste video's nu diverse malen bekeken en ben zeer onder de indruk van de kwaliteit van de uitleg per onderdeel en de rust en volledigheid waarmee dit gebeurt. Deze lescursus in video-vorm spreekt me erg aan. Herhalen, fouten maken, herhalen en nog eens goed kijken wat er gebeurt en dan de trots dat je zelf ook kunt.”

- Hans Bakker

Wil van Gorp

“Ik ben door de cursussen al veel verder gekomen en heb al vele handigheidjes ontdekt die ik anders nooit zou zijn tegengekomen. Ook prettig is dat je op ieder moment aan je cursus kunt werken, en dat is misschien wel het allergrootste voordeel. Kortom het geld zeer zeker waard. Ik ben blij dat ik deze keuze gemaakt heb. Chapeau!”

- Wil van Gorp

Bekijk meer ervaringen van leden

Populaire cursussen

Als lid krijg je toegang tot al onze cursussen, deze vier cursussen zijn momenteel het populairst bij onze leden.