100+ fotografiecursussen Ún 4 Fotobijbels ebooks - Nu 120 euro voordeel! Word nu lid!
Telefoon  00 31 24 359 44 13
 
tarieven
 |  over ons  |  contact
 |  inloggen
tarieven
 |  over ons  |  contact
 | 
Photofacts Academy logo
Menu
Rienk Harkema
Rienk Harkema vroeg op donderdag 30 maart 2023, 00:00

Ik volgde zojuist de cursus smartphonefotografie. Aanvullende vraag is of ik de smartphone ook kan gebruiken om het noorderlicht te fotograferen. Als dat kan hoe moet ik dan instellen?

Nando Harmsen
Nando Harmsen antwoordde op woensdag 11 januari 2023, 11:08

Beste Rienk,

Dat zal lastig zijn. Je hebt een hoge ISO nodig om het noorderlicht goed te kunnen vastleggen, en misschien een langere sluitertijd. Een statiefje voor je smartphone is aan te raden.
Heeft je smartphone een nachtstand, dan zou je die kunnen proberen.

Ga eens oefenen om op een donkere plek in Nederland de sterren op een heldere hemel te fotograferen met je smartphone. Probeer wat instellingen uit, en als dat lukt, dan lukt het ook om het noorderlicht te fotograferen.

Zo beoordelen onze leden ons

Lilian Verhappen

“Ik had het druk, druk, druk met foto's maken en bewerken en geen tijd om de video's te bekijken. Nu heb ik spijt dat ik het niet omgedraaid heb. Ik ben super enthousiast! Had het al geprobeerd met een boek en een andere losse cursus, maar dat bleef niet hangen. Dit werkt wel! Dank jullie wel voor het delen van jullie handigheidjes en grandioze knowhow!”

- Lilian Verhappen

Aldo Vehent

“Mijn verwachtingen zijn op alle vlakken overtroffen, en hoe kan ik anders dan te zeggen dat de video's me bevallen? Ook zal ik zeker Photofacts Academy aanraden aan andere fotografen!”

- Aldo Vehent

Hans Bakker

“Ik heb de eerste video's nu diverse malen bekeken en ben zeer onder de indruk van de kwaliteit van de uitleg per onderdeel en de rust en volledigheid waarmee dit gebeurt. Deze lescursus in video-vorm spreekt me erg aan. Herhalen, fouten maken, herhalen en nog eens goed kijken wat er gebeurt en dan de trots dat je zelf ook kunt.”

- Hans Bakker

Wil van Gorp

“Ik ben door de cursussen al veel verder gekomen en heb al vele handigheidjes ontdekt die ik anders nooit zou zijn tegengekomen. Ook prettig is dat je op ieder moment aan je cursus kunt werken, en dat is misschien wel het allergrootste voordeel. Kortom het geld zeer zeker waard. Ik ben blij dat ik deze keuze gemaakt heb. Chapeau!”

- Wil van Gorp

Bekijk meer ervaringen van ledenPopulaire cursussen

Als lid krijg je toegang tot al onze cursussen, deze vier cursussen zijn momenteel het populairst bij onze leden.

Online Fotografie cursussen