Beter fotograferen vanuit huis. Tijdelijk 30 euro korting + gratis boek. Meer info of direct aanmelden.
Telefoon  +31 (0)24 - 359 44 13
 
tarieven
 |  over ons  |  contact
 |  inloggen
tarieven
 |  over ons  |  contact
 | 
Photofacts Academy logo
Menu
Van Oyenbrugge Marc
Van Oyenbrugge Marc vroeg op zondag 29 maart 2020, 00:00

MacBook Pro 15" Retina scherm.Extra scherm is Eizo EV2456 61cm(24,1")
Welk scherm is het beste voor foto bewerking?

Hans den Boer
Hans den Boer antwoordde op zondag 2 juli 2017, 07:43

Lastig om daar een direct antwoord op te geven. Ik ben geneigd te zeggen de EIZO. Deze moet je softwarematig kunnen kalibreren. Ik weet alleen niet of je de Auto-EcoView kunt uitschakelen (waarbij de helderheid automatisch aan de omgeving wordt aangepast). Ben ik zelf niet zo'n voorstander van, maar als je altijd in min of meer dezelfde omgeving werkt (zeker zonder direct invallend zonlicht) valt dat waarschijnlijk wel mee. De kleurruimte is 100% sRGB, maar voor AdobeRGB is dit niet aangegeven. Het kan dus zijn dat je wat kleuren "mist" die wel in je opnames zitten. Aan de andere kant: als je foto's laat printen moet je ze toch vaak weer omzetten naar sRGB.

Een MacBook Pro retina heeft natuurlijk een heel mooi scherm, geeft mooie verzadigde kleuren en is op zich ook wel enigszins te kalibreren. Je hebt alleen eerder last van reflecties en een veel kleiner werkoppervlak .

Zo beoordelen onze leden ons

Lilian Verhappen

“Ik had het druk, druk, druk met foto's maken en bewerken en geen tijd om de video's te bekijken. Nu heb ik spijt dat ik het niet omgedraaid heb. Ik ben super enthousiast! Had het al geprobeerd met een boek en een andere losse cursus, maar dat bleef niet hangen. Dit werkt wel! Dank je wel Piet voor het delen van je handigheidjes en grandioze knowhow!”

- Lilian Verhappen

Aldo Vehent

“Mijn verwachtingen zijn op alle vlakken overtroffen, en hoe kan ik anders dan te zeggen dat de video's me bevallen? Ook zal ik zeker Photofacts Academy aanraden aan andere fotografen!”

- Aldo Vehent

Hans Bakker

“Ik heb de eerste video's nu diverse malen bekeken en ben zeer onder de indruk van de kwaliteit van de uitleg per onderdeel en de rust en volledigheid waarmee dit gebeurt. Deze lescursus in video-vorm spreekt me erg aan. Herhalen, fouten maken, herhalen en nog eens goed kijken wat er gebeurt en dan de trots dat je zelf ook kunt.”

- Hans Bakker

Wil van Gorp

“Ik ben door de cursussen al veel verder gekomen en heb al vele handigheidjes ontdekt die ik anders nooit zou zijn tegengekomen. Ook prettig is dat je op ieder moment aan je cursus kunt werken, en dat is misschien wel het allergrootste voordeel. Kortom het geld zeer zeker waard. Ik ben blij dat ik deze keuze gemaakt heb. Chapeau!”

- Wil van Gorp

Bekijk meer ervaringen van leden

Populaire cursussen

Als lid krijg je toegang tot al onze cursussen, deze vier cursussen zijn momenteel het populairst bij onze leden.