Fotofair actie: Tijdelijk 30 euro korting + gratis boek. Meer info of direct aanmelden.
Telefoon  +31 (0)24 - 359 44 13
 
tarieven
 |  over ons  |  contact
 |  inloggen
tarieven
 |  over ons  |  contact
 | 
Photofacts Academy logo
Menu
Erik Diseraad
Erik Diseraad vroeg op zaterdag 26 september 2020, 00:00

Hallo,
Ik ben al een tijd bezig met het ordenen van mijn bestanden. Aan jullie video’s over Lightroom catalogus, mappen, verzamelingen etc heb ik al veel gehad, waarvoor mijn dank!
Nu loop ik nog, als amateur fotograaf, tegen het volgende probleem aan:
Mijn beeldmateriaal bestaat voornamelijk uit privé beelden. Vakanties, weekendjes weg, kerst met de familie etc.... Dit zijn vaak foto’s en video bestanden door elkaar heen. Nu ben ik zoekende hoe ik dit op een logische manier kan opslaan.
(Ik gebruik Adobe LighroomCC, PhotoshopCC en Premiere)
Hartelijke groet, Erik

Piet van den Eynde
Piet van den Eynde antwoordde op donderdag 18 oktober 2018, 16:09

Normaal worden video's gekopieerd in dezelfde map als de foto's wanneer je importeert.
Je zou kunnen een Slimme verzameling maken waarvan het criterium is Bestandstype = video
Je zou zelfs bv. verschillende trefwoorden aan je video's kunnen toevoegen, bv. 'reis' of 'familie' en dan extra Slimme verzamelingen maken met als criteria Bestandstype = Video EN Trefwoorden bevat 'reis'.

Eric van Royen
Eric van Royen antwoordde op vrijdag 2 november 2018, 09:01

Erik, ik archiveer mijn videoclips op dezelfde wijze als foto's in Lightroom Classic CC. Ook chronologisch op harde schijf. Vaak geef ik een ande filenaam mee bij het importeren. Na importeren zijn er wel wat zaken waar je op moet letten. Het eerste is dat de datum dat de video is opgenomen door LR veranderd wordt in importdatum !!! Dat is heel irritant. Maar je lost het makkelijk op door na importeren alle videobeelden te slecteren ( kenmerk kiezen en dan op het R filmicoontje R bovenaan klikken.). Dan in de R kolom naar metadata gaan en op opnametijdstip klikken. Er verschijnt dan een popup venster Opname tijdstip wijzigen, waarin je kunt aanklikken dat je de opnamedatum wilt gebruiken. Verder kun je gewoon trefwoorden meegeven en afspelen in de loupeweergave. Maar helaas niet oude HDV 1081i clips. Succes

Zo beoordelen onze leden ons

Lilian Verhappen

“Ik had het druk, druk, druk met foto's maken en bewerken en geen tijd om de video's te bekijken. Nu heb ik spijt dat ik het niet omgedraaid heb. Ik ben super enthousiast! Had het al geprobeerd met een boek en een andere losse cursus, maar dat bleef niet hangen. Dit werkt wel! Dank je wel Piet voor het delen van je handigheidjes en grandioze knowhow!”

- Lilian Verhappen

Aldo Vehent

“Mijn verwachtingen zijn op alle vlakken overtroffen, en hoe kan ik anders dan te zeggen dat de video's me bevallen? Ook zal ik zeker Photofacts Academy aanraden aan andere fotografen!”

- Aldo Vehent

Hans Bakker

“Ik heb de eerste video's nu diverse malen bekeken en ben zeer onder de indruk van de kwaliteit van de uitleg per onderdeel en de rust en volledigheid waarmee dit gebeurt. Deze lescursus in video-vorm spreekt me erg aan. Herhalen, fouten maken, herhalen en nog eens goed kijken wat er gebeurt en dan de trots dat je zelf ook kunt.”

- Hans Bakker

Wil van Gorp

“Ik ben door de cursussen al veel verder gekomen en heb al vele handigheidjes ontdekt die ik anders nooit zou zijn tegengekomen. Ook prettig is dat je op ieder moment aan je cursus kunt werken, en dat is misschien wel het allergrootste voordeel. Kortom het geld zeer zeker waard. Ik ben blij dat ik deze keuze gemaakt heb. Chapeau!”

- Wil van Gorp

Bekijk meer ervaringen van leden

Populaire cursussen

Als lid krijg je toegang tot al onze cursussen, deze vier cursussen zijn momenteel het populairst bij onze leden.

Online Fotografie cursussen