Telefoon  +31 (0)24 - 359 44 13
 
tarieven
 |  over ons  |  contact
 |  inloggen
tarieven
 |  over ons  |  contact
 | 
Photofacts Academy logo
Menu
Cock Koring
Cock Koring vroeg op vrijdag 28 februari 2020, 00:00

Wanneer de RAW foto's zijn ontwikkeld, is het dan verstandig deze te exporteren als JPG?

Piet van den Eynde
Piet van den Eynde antwoordde op maandag 25 juli 2016, 09:57

Ik doe dat enkel voor die foto's die ik aan anderen wil bezorgen, en daarna verwijder ik die geëxporteerde jpgs ook terug, omdat die anders enkel plaats innemen op mijn computer.
Het heeft volgens mij zeker geen nut (en is ook niet echt de bedoeling) om AL je foto's te exporteren naar JPG. Exporteren naar JPG is meer iets wat je ad-hoc doet, in functie van een specifieke behoefte (bv. je wil de foto's op Facebook zetten, of doormailen naar een drukker). Het is ook pas wanneer je weet hoe je er gebruik gaat van maken, dat je de instellingen van de JPG kan optimaliseren (bv. welke kleurruimte en afmetingen kies je).

marco zandvliet
marco zandvliet antwoordde op zondag 9 oktober 2016, 12:52

Mag ik vragen met welke instellingen qua grootte jij dan de jpeg maakt, ivm de kwaliteit
want als ik ze verzend via google fotos zijn ze nooit zo mooi als op mijn orgineel
gr marc

Zo beoordelen onze leden ons

Lilian Verhappen

“Ik had het druk, druk, druk met foto's maken en bewerken en geen tijd om de video's te bekijken. Nu heb ik spijt dat ik het niet omgedraaid heb. Ik ben super enthousiast! Had het al geprobeerd met een boek en een andere losse cursus, maar dat bleef niet hangen. Dit werkt wel! Dank je wel Piet voor het delen van je handigheidjes en grandioze knowhow!”

- Lilian Verhappen

Aldo Vehent

“Mijn verwachtingen zijn op alle vlakken overtroffen, en hoe kan ik anders dan te zeggen dat de video's me bevallen? Ook zal ik zeker Photofacts Academy aanraden aan andere fotografen!”

- Aldo Vehent

Hans Bakker

“Ik heb de eerste video's nu diverse malen bekeken en ben zeer onder de indruk van de kwaliteit van de uitleg per onderdeel en de rust en volledigheid waarmee dit gebeurt. Deze lescursus in video-vorm spreekt me erg aan. Herhalen, fouten maken, herhalen en nog eens goed kijken wat er gebeurt en dan de trots dat je zelf ook kunt.”

- Hans Bakker

Wil van Gorp

“Ik ben door de cursussen al veel verder gekomen en heb al vele handigheidjes ontdekt die ik anders nooit zou zijn tegengekomen. Ook prettig is dat je op ieder moment aan je cursus kunt werken, en dat is misschien wel het allergrootste voordeel. Kortom het geld zeer zeker waard. Ik ben blij dat ik deze keuze gemaakt heb. Chapeau!”

- Wil van Gorp

Bekijk meer ervaringen van leden

Populaire cursussen

Als lid krijg je toegang tot al onze cursussen, deze vier cursussen zijn momenteel het populairst bij onze leden.