Beter fotograferen vanuit huis. Tijdelijk 30 euro korting + gratis boek. Meer info of direct aanmelden.
Telefoon  +31 (0)24 - 359 44 13
 
tarieven
 |  over ons  |  contact
 |  inloggen
tarieven
 |  over ons  |  contact
 | 
Photofacts Academy logo
Menu
Jaap van der Pijll
Jaap van der Pijll vroeg op zondag 29 maart 2020, 00:00

In de cursus Photoshop voor fotografen 10, Selectie wordt een beeld vrijstaand gemaakt en voorzien van een nieuwe achtergrond. Ik wil dit nu ook proberen op twee foto’s uit mijn eigen collectie. De ene foto is van het formaat landscape de ander heeft het portret formaat.

De foto van het portretformaat wil ik verkleinen, ofwel passend maken voor in de landscape foto. Alleen ik heb geen idee, hoe ik deze foto kan verkleinen.

Hans den Boer
Hans den Boer antwoordde op dinsdag 21 juni 2016, 17:56

Wil je een foto verkleinen vóórdat je deze in een andere foto “plakt”; kies dan “Bestand > Bestandsgrootte” en geef de gewenste grootte op (de interface van Photoshop Elements zal iets anders zijn)

Wil je een foto verkleinen nádat je deze in een andere foto hebt geplaatst; selecteer dan de laag van de te verkleinen foto en kies voor “Bewerken > Transformeren > Schalen”. Met de shift-toets ingedrukt kun je de foto vanaf de hoeken proportioneel verkleinen (of natuurlijk vergroten).

Wil je kwaliteitsverlies door schalen voorkomen dan kun je de foto eerst omzetten in een zogenaamd “smart-object’.

Jaap van der Pijll
Jaap van der Pijll antwoordde op dinsdag 21 juni 2016, 19:59

Hans geweldig ... dank je wel.!

Zo beoordelen onze leden ons

Lilian Verhappen

“Ik had het druk, druk, druk met foto's maken en bewerken en geen tijd om de video's te bekijken. Nu heb ik spijt dat ik het niet omgedraaid heb. Ik ben super enthousiast! Had het al geprobeerd met een boek en een andere losse cursus, maar dat bleef niet hangen. Dit werkt wel! Dank je wel Piet voor het delen van je handigheidjes en grandioze knowhow!”

- Lilian Verhappen

Aldo Vehent

“Mijn verwachtingen zijn op alle vlakken overtroffen, en hoe kan ik anders dan te zeggen dat de video's me bevallen? Ook zal ik zeker Photofacts Academy aanraden aan andere fotografen!”

- Aldo Vehent

Hans Bakker

“Ik heb de eerste video's nu diverse malen bekeken en ben zeer onder de indruk van de kwaliteit van de uitleg per onderdeel en de rust en volledigheid waarmee dit gebeurt. Deze lescursus in video-vorm spreekt me erg aan. Herhalen, fouten maken, herhalen en nog eens goed kijken wat er gebeurt en dan de trots dat je zelf ook kunt.”

- Hans Bakker

Wil van Gorp

“Ik ben door de cursussen al veel verder gekomen en heb al vele handigheidjes ontdekt die ik anders nooit zou zijn tegengekomen. Ook prettig is dat je op ieder moment aan je cursus kunt werken, en dat is misschien wel het allergrootste voordeel. Kortom het geld zeer zeker waard. Ik ben blij dat ik deze keuze gemaakt heb. Chapeau!”

- Wil van Gorp

Bekijk meer ervaringen van leden

Populaire cursussen

Als lid krijg je toegang tot al onze cursussen, deze vier cursussen zijn momenteel het populairst bij onze leden.