Telefoon  +31 (0)24 - 359 44 13
 
tarieven
 |  over ons  |  contact
 |  inloggen
tarieven
 |  over ons  |  contact
 | 
Photofacts Academy logo
Menu
Frieda De Bouver
Frieda De Bouver vroeg op donderdag 27 februari 2020, 00:00

Ik bezit "Lightroom 6", vast geinstalleerd op computer maar zou nu Photoshop erbij willen nemen. Blijkbaar is dit met een abo, kan ik alsnog Photoshop los installeren (via programmeur) of moet ik overschakelen op het abo. Wat gebeurt er dan met de bestaande versie van Lightroom? Wat met de fotomappen?
Kan ik de installatie zelf doen?
Met dank voor uw advies.
Frieda

Piet van den Eynde
Piet van den Eynde antwoordde op vrijdag 3 februari 2017, 09:51

Neen je installeert de abonnementsversie van Photoshop, CC genaamd. Je kan die op twee computers installeren.
Die installatie gebeurt nog altijd op de harde schijf van je computer, maar periodiek - ik dacht eens per maand - wordt online gecheckt of je de rekening betaald hebt. Je moet dus niet continu online zijn en het programma draait ook niet in de cloud zoals sommigen denken.
Je kan de installatie normaal perfect zelf doen.
Je krijgt dan ook Ligtroom CC, dat is bijna hetzelfde als Lightroom 6 met nog wat extra mogelijkheden en ook toegang tot Lightroom mobile op je mobieltje of tablet.
Je kan je bestaande Lightroom 6 catalogus eenvoudigweg openen in Lightroom CC. Ik ben het niet helemaal zeker, maar ik denk dat Lightroom zelfs gewoon hetzelfde programma gebruikt maar wanneer je inlogt in je abonnement die extra features vrijschakelt...

Frieda De Bouver
Frieda De Bouver antwoordde op vrijdag 3 februari 2017, 15:38

Hartelijk dank, alles is perfect gelukt.

Zo beoordelen onze leden ons

Lilian Verhappen

“Ik had het druk, druk, druk met foto's maken en bewerken en geen tijd om de video's te bekijken. Nu heb ik spijt dat ik het niet omgedraaid heb. Ik ben super enthousiast! Had het al geprobeerd met een boek en een andere losse cursus, maar dat bleef niet hangen. Dit werkt wel! Dank je wel Piet voor het delen van je handigheidjes en grandioze knowhow!”

- Lilian Verhappen

Aldo Vehent

“Mijn verwachtingen zijn op alle vlakken overtroffen, en hoe kan ik anders dan te zeggen dat de video's me bevallen? Ook zal ik zeker Photofacts Academy aanraden aan andere fotografen!”

- Aldo Vehent

Hans Bakker

“Ik heb de eerste video's nu diverse malen bekeken en ben zeer onder de indruk van de kwaliteit van de uitleg per onderdeel en de rust en volledigheid waarmee dit gebeurt. Deze lescursus in video-vorm spreekt me erg aan. Herhalen, fouten maken, herhalen en nog eens goed kijken wat er gebeurt en dan de trots dat je zelf ook kunt.”

- Hans Bakker

Wil van Gorp

“Ik ben door de cursussen al veel verder gekomen en heb al vele handigheidjes ontdekt die ik anders nooit zou zijn tegengekomen. Ook prettig is dat je op ieder moment aan je cursus kunt werken, en dat is misschien wel het allergrootste voordeel. Kortom het geld zeer zeker waard. Ik ben blij dat ik deze keuze gemaakt heb. Chapeau!”

- Wil van Gorp

Bekijk meer ervaringen van leden

Populaire cursussen

Als lid krijg je toegang tot al onze cursussen, deze vier cursussen zijn momenteel het populairst bij onze leden.