Telefoon  +31 (0)24 - 359 44 13
 
tarieven
 |  over ons  |  contact
 |  inloggen
tarieven
 |  over ons  |  contact
 | 
Photofacts Academy logo
Menu
Gerardus,Gelmers
Gerardus,Gelmers vroeg op zaterdag 22 februari 2020, 00:00

Waarom zijn er zoveel cursussen over Photoshop Lightroom en niet over Photoshop CS6 ....???????

Piet van den Eynde
Piet van den Eynde antwoordde op donderdag 21 september 2017, 09:14

De klemtoon ligt inderdaad op Lightroom, omdat dat in de huidige fotografie-workflow eigenlijk het pakket is waar je het meeste werk doet als fotograaf. Je gebruikt dan Photoshop voor die dingen die je niet in Lightroom kunt. Maar, we hebben toch ook wel een aantal Photoshop cursussen: er is de cursus Photoshop Tips & Tricks, er is de cursus Photoshop voor Fotografen en er is de cursus Photoshop voor gevorderden.
Ik heb echter nog goed nieuws: binnen enkele weken komt er een cursus Selecties, Maskers en Kanalen in Photoshop uit en we werken momenteel ook aan een cursus rond Adobe Camera Raw, voor wie toch maar liever niet met Lightroom werkt. Deze cursussen zullen wel over Photoshop CC gaan, niet over Photoshop CS6, omdat we nu eenmaal met de laatste versie van het programma willen werken. Gelukkig geldt dat het gros van wat je in CC kan, je ook in CS6 kan doen.

Gerardus,Gelmers
Gerardus,Gelmers antwoordde op donderdag 21 september 2017, 16:52

Wat is het verschil tussen Photoshop en Lightroom zijn toch alle twee beeldbewerkers ik heb nog geen ervaring nog maar een beginner maar wat is jou advies moet ik mij gaan richten Lightroom of op Photoshop ik ben studerend fotograaf en welke cursussen zijn er voor Lightroom hoe kan ik het beste beginnen welke literatuur of boeken .....??

Zo beoordelen onze leden ons

Lilian Verhappen

“Ik had het druk, druk, druk met foto's maken en bewerken en geen tijd om de video's te bekijken. Nu heb ik spijt dat ik het niet omgedraaid heb. Ik ben super enthousiast! Had het al geprobeerd met een boek en een andere losse cursus, maar dat bleef niet hangen. Dit werkt wel! Dank je wel Piet voor het delen van je handigheidjes en grandioze knowhow!”

- Lilian Verhappen

Aldo Vehent

“Mijn verwachtingen zijn op alle vlakken overtroffen, en hoe kan ik anders dan te zeggen dat de video's me bevallen? Ook zal ik zeker Photofacts Academy aanraden aan andere fotografen!”

- Aldo Vehent

Hans Bakker

“Ik heb de eerste video's nu diverse malen bekeken en ben zeer onder de indruk van de kwaliteit van de uitleg per onderdeel en de rust en volledigheid waarmee dit gebeurt. Deze lescursus in video-vorm spreekt me erg aan. Herhalen, fouten maken, herhalen en nog eens goed kijken wat er gebeurt en dan de trots dat je zelf ook kunt.”

- Hans Bakker

Wil van Gorp

“Ik ben door de cursussen al veel verder gekomen en heb al vele handigheidjes ontdekt die ik anders nooit zou zijn tegengekomen. Ook prettig is dat je op ieder moment aan je cursus kunt werken, en dat is misschien wel het allergrootste voordeel. Kortom het geld zeer zeker waard. Ik ben blij dat ik deze keuze gemaakt heb. Chapeau!”

- Wil van Gorp

Bekijk meer ervaringen van leden

Populaire cursussen

Als lid krijg je toegang tot al onze cursussen, deze vier cursussen zijn momenteel het populairst bij onze leden.