Telefoon  +31 (0)24 - 359 44 13
 
tarieven
 |  over ons  |  contact
 |  inloggen
tarieven
 |  over ons  |  contact
 | 
Photofacts Academy logo
Menu
Ria Bouma
Ria Bouma vroeg op woensdag 26 februari 2020, 00:00

Hoe kan ik een sfeervol "kerstportret" maken, met lampjes op de achtergrond, zonder dat de studioflitser de lampjes "wegflitst"??

Elja Trum
Elja Trum antwoordde op woensdag 30 oktober 2019, 11:28

Je moet het omgevingslicht (de lampjes) balanceren met het flitslicht.
Dat doe je door eerst je camera in te stellen op het omgevingslicht. Vooral de sluitertijd is hierbij belangrijk.

De sluitertijd heeft geen invloed op je flitslicht. Of je nu op 1/60ste of 1/160ste fotografeert, de flits is zoveel korter dat het voor de flitser niet uit maakt.

Vervolgens voeg je het flitslicht toe. Die kun je waarschijnlijk redelijk laag zetten, maar het flitslicht zal je onderwerp wel bevriezen. Je hebt dus geen last van de eventueel langzamere sluitertijd in je onderwerp (mogelijk wel in je achtergrond als je een hele trage sluitertijd hebt).

Ria Bouma
Ria Bouma antwoordde op woensdag 30 oktober 2019, 11:37

Hartelijk dank voorje super snelle reactie!
Ga ik mee aan de slag:)

Zo beoordelen onze leden ons

Lilian Verhappen

“Ik had het druk, druk, druk met foto's maken en bewerken en geen tijd om de video's te bekijken. Nu heb ik spijt dat ik het niet omgedraaid heb. Ik ben super enthousiast! Had het al geprobeerd met een boek en een andere losse cursus, maar dat bleef niet hangen. Dit werkt wel! Dank je wel Piet voor het delen van je handigheidjes en grandioze knowhow!”

- Lilian Verhappen

Aldo Vehent

“Mijn verwachtingen zijn op alle vlakken overtroffen, en hoe kan ik anders dan te zeggen dat de video's me bevallen? Ook zal ik zeker Photofacts Academy aanraden aan andere fotografen!”

- Aldo Vehent

Hans Bakker

“Ik heb de eerste video's nu diverse malen bekeken en ben zeer onder de indruk van de kwaliteit van de uitleg per onderdeel en de rust en volledigheid waarmee dit gebeurt. Deze lescursus in video-vorm spreekt me erg aan. Herhalen, fouten maken, herhalen en nog eens goed kijken wat er gebeurt en dan de trots dat je zelf ook kunt.”

- Hans Bakker

Wil van Gorp

“Ik ben door de cursussen al veel verder gekomen en heb al vele handigheidjes ontdekt die ik anders nooit zou zijn tegengekomen. Ook prettig is dat je op ieder moment aan je cursus kunt werken, en dat is misschien wel het allergrootste voordeel. Kortom het geld zeer zeker waard. Ik ben blij dat ik deze keuze gemaakt heb. Chapeau!”

- Wil van Gorp

Bekijk meer ervaringen van leden

Populaire cursussen

Als lid krijg je toegang tot al onze cursussen, deze vier cursussen zijn momenteel het populairst bij onze leden.