Telefoon  +31 (0)24 - 359 44 13
 
tarieven
 |  over ons  |  contact
 |  inloggen
tarieven
 |  over ons  |  contact
 | 
Photofacts Academy logo
Menu
Frank Stevens
Frank Stevens vroeg op vrijdag 28 februari 2020, 00:00

Hallo,
mijn lr-catalogus bevindt zich op mijn SSD-schijf van 256GB. Verder staan hier alleen de programma's op en in principe geen onnodige opslag van data. Onlangs liep mijn SSD-schijf echter vol. Wat bleek; mij LR-directory bevat ruim 70Gb.
Resp. 21Gb en 40Gb worden ingenomen door de preview- en smart-preview bestanden. Beiden opgedeeld in mapjes van 0,1,2,t/m F en resp. 1,3Gb en 3 Gb groot.
Zijn dit telkens unieke bestanden en dienen deze allemaal bewaard te blijven of zitten hier ook back-ups in?
Kan ik hier dus iets en opschonen en ruimte terugwinnen of kan ik deze op een andere locatie opslaan en hoe zou dat moeten?
Ik hoor het graag.
Alvast bedankt.

Piet van den Eynde
Piet van den Eynde antwoordde op zaterdag 11 maart 2017, 21:33

De Previews heb je nodig in de Blbilotheekmodule en de Smart Previews in de ontwikkelmodule.
Je kan eventueel de Previews verwijderen door foto's te selecteren en te kiezen Bibliotheek > Voorvertoningen > Verwijderen maar dan zal LR de volgende keer een voorvertoning opnieuw moeten bouwen.
Je kan ook aangeven aan LR (in de Catalogusinstellingen) dat de 1:1 voorvertoningen na x aantal tijd automatisch verwijderd moeten worden.

Zo beoordelen onze leden ons

Lilian Verhappen

“Ik had het druk, druk, druk met foto's maken en bewerken en geen tijd om de video's te bekijken. Nu heb ik spijt dat ik het niet omgedraaid heb. Ik ben super enthousiast! Had het al geprobeerd met een boek en een andere losse cursus, maar dat bleef niet hangen. Dit werkt wel! Dank je wel Piet voor het delen van je handigheidjes en grandioze knowhow!”

- Lilian Verhappen

Aldo Vehent

“Mijn verwachtingen zijn op alle vlakken overtroffen, en hoe kan ik anders dan te zeggen dat de video's me bevallen? Ook zal ik zeker Photofacts Academy aanraden aan andere fotografen!”

- Aldo Vehent

Hans Bakker

“Ik heb de eerste video's nu diverse malen bekeken en ben zeer onder de indruk van de kwaliteit van de uitleg per onderdeel en de rust en volledigheid waarmee dit gebeurt. Deze lescursus in video-vorm spreekt me erg aan. Herhalen, fouten maken, herhalen en nog eens goed kijken wat er gebeurt en dan de trots dat je zelf ook kunt.”

- Hans Bakker

Wil van Gorp

“Ik ben door de cursussen al veel verder gekomen en heb al vele handigheidjes ontdekt die ik anders nooit zou zijn tegengekomen. Ook prettig is dat je op ieder moment aan je cursus kunt werken, en dat is misschien wel het allergrootste voordeel. Kortom het geld zeer zeker waard. Ik ben blij dat ik deze keuze gemaakt heb. Chapeau!”

- Wil van Gorp

Bekijk meer ervaringen van leden

Populaire cursussen

Als lid krijg je toegang tot al onze cursussen, deze vier cursussen zijn momenteel het populairst bij onze leden.