Telefoon  +31 (0)24 - 359 44 13
 
tarieven
 |  over ons  |  contact
 |  inloggen
tarieven
 |  over ons  |  contact
 | 
Photofacts Academy logo
Menu
Gini van Asperen
Gini van Asperen vroeg op vrijdag 28 februari 2020, 00:00

Beste Elja en Piet,

In LR heb ik na het importeren van een huwelijksreportage
voor lenscorrectie synchronisatie op alle beelden toegepast. Daarna de bewerkingen toegepast. Nu blijkt dat om alle foto's waarop een blauw kostuum te zien is een vreemde bruine aura zichtbaar is. Als ik de sync. uitzet is het verdwenen, echter alle bewerkingen daarboven ook.

Kunnen jullie mij uitleggen wat hiervan de oorzaak kan zijn en is het mogelijk de sync. uit te zetten en de bewerkingen te behouden? Indien nodig kan ik een voorbeeld sturen.

Alvast mijn dank.

Hartelijke groet,

Gini van Asperen

Piet van den Eynde
Piet van den Eynde antwoordde op donderdag 21 juli 2016, 09:03

Zonder foto is het moeilijk om hier op te antwoorden. Misschien heeft het te maken met chromatische aberratie die niet goed (of net te goed) verwijderd is?
Wat je zou kunnen doen is op één foto de chromatische aberratie en/of lenscorrectie correctie terug uitzetten, en dat (en enkel dat) dan weer synchroniseren met alle andere foto's. Het resultaat zal zijn dat je alle andere bewerkingen behoudt, en de lenscorrectie er terug uit gegooid is.

Gini van Asperen
Gini van Asperen antwoordde op donderdag 21 juli 2016, 13:28

Top!
Het is gelukt Hartelijk dank voor de snelle reactie en adequate
oplossing.

Zo beoordelen onze leden ons

Lilian Verhappen

“Ik had het druk, druk, druk met foto's maken en bewerken en geen tijd om de video's te bekijken. Nu heb ik spijt dat ik het niet omgedraaid heb. Ik ben super enthousiast! Had het al geprobeerd met een boek en een andere losse cursus, maar dat bleef niet hangen. Dit werkt wel! Dank je wel Piet voor het delen van je handigheidjes en grandioze knowhow!”

- Lilian Verhappen

Aldo Vehent

“Mijn verwachtingen zijn op alle vlakken overtroffen, en hoe kan ik anders dan te zeggen dat de video's me bevallen? Ook zal ik zeker Photofacts Academy aanraden aan andere fotografen!”

- Aldo Vehent

Hans Bakker

“Ik heb de eerste video's nu diverse malen bekeken en ben zeer onder de indruk van de kwaliteit van de uitleg per onderdeel en de rust en volledigheid waarmee dit gebeurt. Deze lescursus in video-vorm spreekt me erg aan. Herhalen, fouten maken, herhalen en nog eens goed kijken wat er gebeurt en dan de trots dat je zelf ook kunt.”

- Hans Bakker

Wil van Gorp

“Ik ben door de cursussen al veel verder gekomen en heb al vele handigheidjes ontdekt die ik anders nooit zou zijn tegengekomen. Ook prettig is dat je op ieder moment aan je cursus kunt werken, en dat is misschien wel het allergrootste voordeel. Kortom het geld zeer zeker waard. Ik ben blij dat ik deze keuze gemaakt heb. Chapeau!”

- Wil van Gorp

Bekijk meer ervaringen van leden

Populaire cursussen

Als lid krijg je toegang tot al onze cursussen, deze vier cursussen zijn momenteel het populairst bij onze leden.