Levenslang toegang tot al onze cursussen. Nu 100 euro korting én inclusief 1 jaar VIP toegang! Nu levenslang lid worden.
Telefoon  00 31 24 359 44 13
 
Ultiem  9,3 door 7.183 leden
tarieven
 |  over ons  |  contact
 |  inloggen
tarieven
 |  over ons  |  contact
 |  login
Photofacts Academy logo
Menu
Danny
Danny vroeg op dinsdag 14 maart 2023, 09:46

Welke instellingen bevelen jullie aan voor NEF/RAW opnames op mijn Nikon toestel :
- 12 bits of 14 bits
- zonder compressie of compressie zonder verlies
Vriendelijke groet, Danny

Nando Harmsen
Nando Harmsen antwoordde op donderdag 23 maart 2023, 14:30

Beste Danny,

De beste keuze is 14-bit, zonder compressie.
Maar dit kan beperkingen geven voor de mogelijkheden van je camera. 14-bit is vaak niet beschikbaar voor snelle serie opnamen. Of de snelste serie opnamen is alleen beschikbaar voor compressie zonder verlies.
Afhankelijk van het doel van je foto's zal elke instelling goede resultaten opleveren. Hoewel je met 14-bit wel wat meer dynamisch bereik ter beschikking hebt dan bij 12-bit.

Danny
Danny antwoordde op dinsdag 28 maart 2023, 09:12

Beste Nando. Dank voor deze duidelijke toelichting. Mvg. Danny

Zo beoordelen onze leden ons

Supertevreden, 5 sterren!
Lilian Verhappen

“Ik had het druk, druk, druk met foto's maken en bewerken en geen tijd om de video's te bekijken. Nu heb ik spijt dat ik het niet omgedraaid heb. Ik ben super enthousiast! Had het al geprobeerd met een boek en een andere losse cursus, maar dat bleef niet hangen. Dit werkt wel! Dank jullie wel voor het delen van jullie handigheidjes en grandioze knowhow!”

- Lilian Verhappen

Supertevreden, 5 sterren!
Aldo Vehent

“Mijn verwachtingen zijn op alle vlakken overtroffen, en hoe kan ik anders dan te zeggen dat de video's me bevallen? Ook zal ik zeker Photofacts Academy aanraden aan andere fotografen!”

- Aldo Vehent

Supertevreden, 5 sterren!
Hans Bakker

“Ik heb de eerste video's nu diverse malen bekeken en ben zeer onder de indruk van de kwaliteit van de uitleg per onderdeel en de rust en volledigheid waarmee dit gebeurt. Deze lescursus in video-vorm spreekt me erg aan. Herhalen, fouten maken, herhalen en nog eens goed kijken wat er gebeurt en dan de trots dat je zelf ook kunt.”

- Hans Bakker

Supertevreden, 5 sterren!
Wil van Gorp

“Ik ben door de cursussen al veel verder gekomen en heb al vele handigheidjes ontdekt die ik anders nooit zou zijn tegengekomen. Ook prettig is dat je op ieder moment aan je cursus kunt werken, en dat is misschien wel het allergrootste voordeel. Kortom het geld zeer zeker waard. Ik ben blij dat ik deze keuze gemaakt heb. Chapeau!”

- Wil van Gorp

Bekijk meer ervaringen van ledenPopulaire cursussen

Als lid krijg je toegang tot al onze cursussen, deze cursussen zijn momenteel het populairst bij onze leden.

Online Fotografie cursussen