Telefoon  +31 (0)24 - 359 44 13
 
tarieven
 |  over ons  |  contact
 |  inloggen
tarieven
 |  over ons  |  contact
 | 
Photofacts Academy logo
Menu
Nic Remaut
Nic Remaut vroeg op zaterdag 22 februari 2020, 00:00

in de bibliotheek module is er een sneltoets voor het activeren van de filterbalk maar deze is voorzien voor een Querty klavier . Op een azerty klavier is deze toets echter niet aanwezig , welke toets activeert deze filter balk wel in Lr cc? grts Nic

Piet van den Eynde
Piet van den Eynde antwoordde op woensdag 27 april 2016, 22:25

Dit is een van de nadelen van LR: je kan de sneltoetsen niet aanpassen en als AZERTY gebruiker ben je dan de klos.
Ik ben zelf om die reden overgeschakeld naar een QWERTY klavier. Werkt veel plezieriger (ook ivm het feit dat je nu om nummers te typen geen SHIFT moet indrukken).
Er is een 'hack' waarbij je een van de LR interne bestanden aanpast (kan je meteen ook bv. de [ waarmee je het penseel kleiner maakt vervangen door bv. (... maar die wordt niet door Adobe ondersteund en bij elke nieuwe LR update zal je de hack opnieuw moeten toepassen:
http://www.lightroomqueen.com/articles-page/shortcuts-dont-work-language-version-non-english-keyboard-can-fix/
Iets minder radicaal is de plug-in van Timothy Armes: Keyboard Tamer: daarmee kan je bepaalde sneltoetsen aanpassen. Je kan een gratis testversie downloaden hier en zien of het doet wat je wilt:
http://photographers-toolbox.com/products/keyboardtamer.php

Nic Remaut
Nic Remaut antwoordde op woensdag 27 april 2016, 23:28

dank je voor het duidelijke antwoord . tnx

Zo beoordelen onze leden ons

Lilian Verhappen

“Ik had het druk, druk, druk met foto's maken en bewerken en geen tijd om de video's te bekijken. Nu heb ik spijt dat ik het niet omgedraaid heb. Ik ben super enthousiast! Had het al geprobeerd met een boek en een andere losse cursus, maar dat bleef niet hangen. Dit werkt wel! Dank je wel Piet voor het delen van je handigheidjes en grandioze knowhow!”

- Lilian Verhappen

Aldo Vehent

“Mijn verwachtingen zijn op alle vlakken overtroffen, en hoe kan ik anders dan te zeggen dat de video's me bevallen? Ook zal ik zeker Photofacts Academy aanraden aan andere fotografen!”

- Aldo Vehent

Hans Bakker

“Ik heb de eerste video's nu diverse malen bekeken en ben zeer onder de indruk van de kwaliteit van de uitleg per onderdeel en de rust en volledigheid waarmee dit gebeurt. Deze lescursus in video-vorm spreekt me erg aan. Herhalen, fouten maken, herhalen en nog eens goed kijken wat er gebeurt en dan de trots dat je zelf ook kunt.”

- Hans Bakker

Wil van Gorp

“Ik ben door de cursussen al veel verder gekomen en heb al vele handigheidjes ontdekt die ik anders nooit zou zijn tegengekomen. Ook prettig is dat je op ieder moment aan je cursus kunt werken, en dat is misschien wel het allergrootste voordeel. Kortom het geld zeer zeker waard. Ik ben blij dat ik deze keuze gemaakt heb. Chapeau!”

- Wil van Gorp

Bekijk meer ervaringen van leden

Populaire cursussen

Als lid krijg je toegang tot al onze cursussen, deze vier cursussen zijn momenteel het populairst bij onze leden.