Telefoon  +31 (0)24 - 359 44 13
 
tarieven
 |  over ons  |  contact
 |  inloggen
tarieven
 |  over ons  |  contact
 | 
Photofacts Academy logo
Menu
JM
JM vroeg op dinsdag 25 februari 2020, 00:00

Ik werk met Sony ilca 99-2 en tethering met lightroom werkt niet. Op het moment dat ik overschakel in menu USB verbinding van automatisch naar PC-afstandsbed. herkent mijn mac mijn camera niet meer. En zowel in Lightroom als in Sony-remote blijft de mac zoeken naar mijn camera. Als ik terug ga naar automatisch herkent mijn mac de Sony weer en kan ik b.v. foto's downloaden. Maar kan ik niet tetheren. Is iemand bekend met dit probleem?

Piet van den Eynde
Piet van den Eynde antwoordde op maandag 11 maart 2019, 09:12

Ik geloof dat Lightroom standaard Sony tethering niet ondersteunt. Maar wat je zou kunnen doen is de Sony App gebruiken om foto's van je camera naar je computer te brengen naar een bepaalde map en dan kan je in Lightroom via Bestand > Automatisch importeren die map checken op nieuwe foto's en die nieuwe foto's automatisch importeren in Lightroom. Een omwegje dus maar het werkt wel

JM
JM antwoordde op maandag 11 maart 2019, 12:56

Dank voor response, probleem was Dropbox die moet niet actief zijn, dan werkt Sony Remote en kan je tetheren.

Zo beoordelen onze leden ons

Lilian Verhappen

“Ik had het druk, druk, druk met foto's maken en bewerken en geen tijd om de video's te bekijken. Nu heb ik spijt dat ik het niet omgedraaid heb. Ik ben super enthousiast! Had het al geprobeerd met een boek en een andere losse cursus, maar dat bleef niet hangen. Dit werkt wel! Dank je wel Piet voor het delen van je handigheidjes en grandioze knowhow!”

- Lilian Verhappen

Aldo Vehent

“Mijn verwachtingen zijn op alle vlakken overtroffen, en hoe kan ik anders dan te zeggen dat de video's me bevallen? Ook zal ik zeker Photofacts Academy aanraden aan andere fotografen!”

- Aldo Vehent

Hans Bakker

“Ik heb de eerste video's nu diverse malen bekeken en ben zeer onder de indruk van de kwaliteit van de uitleg per onderdeel en de rust en volledigheid waarmee dit gebeurt. Deze lescursus in video-vorm spreekt me erg aan. Herhalen, fouten maken, herhalen en nog eens goed kijken wat er gebeurt en dan de trots dat je zelf ook kunt.”

- Hans Bakker

Wil van Gorp

“Ik ben door de cursussen al veel verder gekomen en heb al vele handigheidjes ontdekt die ik anders nooit zou zijn tegengekomen. Ook prettig is dat je op ieder moment aan je cursus kunt werken, en dat is misschien wel het allergrootste voordeel. Kortom het geld zeer zeker waard. Ik ben blij dat ik deze keuze gemaakt heb. Chapeau!”

- Wil van Gorp

Bekijk meer ervaringen van leden

Populaire cursussen

Als lid krijg je toegang tot al onze cursussen, deze vier cursussen zijn momenteel het populairst bij onze leden.