Telefoon  +31 (0)24 - 359 44 13
 
tarieven
 |  over ons  |  contact
 |  inloggen
tarieven
 |  over ons  |  contact
 | 
Photofacts Academy logo
Menu
Elly Bos
Elly Bos vroeg op donderdag 27 februari 2020, 00:00

Als je nu thuis een studiootje wil maken, wat is dan de eerste aankoop die je echt nodig hebt qua flitsers, paraplu's softboxen ed.

Piet van den Eynde
Piet van den Eynde antwoordde op zondag 29 oktober 2017, 20:55

Hier is geen eenduidig antwoord op: je kan in principe al een studio maken met 1 reportageflitser en een paraplu. Typisch heb je in een studio echter 3 flitsers: 1 op het onderwerp, 1 als invullicht (of contourlicht) en 1 op de achtergrond...
Wil je de flitsers ook op locatie gebruiken, dan kan het interessant zijn om voor batterij-flitsers te kiezen.
Qua lichtomvormers houd ik zelf meer van softboxen dan van paraplu's: zeker in kleine ruimtes kan je een softbox beter richten qua licht. Zeker indien je er ook nog een rooster voor kan vinden.
Je hebt verschillende 'mounts' bij studioflitsers. Zelf geef ik de voorkeur aan die met Bowens mount, omdat daar heel veel (relatief goedkope) accessoires voor bestaan. Zo vind je al softboxen met grids voor Bowens mount vanaf 100 euro. Bij veel andere merken betaal je een pak meer.

Zo beoordelen onze leden ons

Lilian Verhappen

“Ik had het druk, druk, druk met foto's maken en bewerken en geen tijd om de video's te bekijken. Nu heb ik spijt dat ik het niet omgedraaid heb. Ik ben super enthousiast! Had het al geprobeerd met een boek en een andere losse cursus, maar dat bleef niet hangen. Dit werkt wel! Dank je wel Piet voor het delen van je handigheidjes en grandioze knowhow!”

- Lilian Verhappen

Aldo Vehent

“Mijn verwachtingen zijn op alle vlakken overtroffen, en hoe kan ik anders dan te zeggen dat de video's me bevallen? Ook zal ik zeker Photofacts Academy aanraden aan andere fotografen!”

- Aldo Vehent

Hans Bakker

“Ik heb de eerste video's nu diverse malen bekeken en ben zeer onder de indruk van de kwaliteit van de uitleg per onderdeel en de rust en volledigheid waarmee dit gebeurt. Deze lescursus in video-vorm spreekt me erg aan. Herhalen, fouten maken, herhalen en nog eens goed kijken wat er gebeurt en dan de trots dat je zelf ook kunt.”

- Hans Bakker

Wil van Gorp

“Ik ben door de cursussen al veel verder gekomen en heb al vele handigheidjes ontdekt die ik anders nooit zou zijn tegengekomen. Ook prettig is dat je op ieder moment aan je cursus kunt werken, en dat is misschien wel het allergrootste voordeel. Kortom het geld zeer zeker waard. Ik ben blij dat ik deze keuze gemaakt heb. Chapeau!”

- Wil van Gorp

Bekijk meer ervaringen van leden

Populaire cursussen

Als lid krijg je toegang tot al onze cursussen, deze vier cursussen zijn momenteel het populairst bij onze leden.