Telefoon  +31 (0)24 - 359 44 13
 
tarieven
 |  over ons  |  contact
 |  inloggen
tarieven
 |  over ons  |  contact
 | 
Photofacts Academy logo
Menu
Quentin Vanneste
Quentin Vanneste vroeg op donderdag 27 februari 2020, 00:00

Hallo,
graag had ik geweten wat je nodig hebt om ook tijdens het tethered fotograferen ook je camera via de computer te kunnen bedienen (vanuit Lightroom of Photoshop). Kan dat draadloos ? Ik werk met Nikon.
alvast bedankt

Piet van den Eynde
Piet van den Eynde antwoordde op maandag 19 september 2016, 09:44

Wanneer je met Lightroom zelf tethered fotografeert, kan je enkel de ontspanknop van op de camera bedienen.
Wil je meer bedieningsopties, dan kan je Nikon's eigen Camera Control Pro gebruiken (betaalde software).
Van uit Camera Control Pro fotografeer je dan naar een map op je computer. Om die foto's in Lightroom binnen te halen, definieer je die map dan als een Watched Folder in Lightroom en gebruik je Lightrooms Auto Import feature.
Meer uitleg vind je in bonus-case 2 van mijn Lightroom 6 Ontmaskerd boek.

Zo beoordelen onze leden ons

Lilian Verhappen

“Ik had het druk, druk, druk met foto's maken en bewerken en geen tijd om de video's te bekijken. Nu heb ik spijt dat ik het niet omgedraaid heb. Ik ben super enthousiast! Had het al geprobeerd met een boek en een andere losse cursus, maar dat bleef niet hangen. Dit werkt wel! Dank je wel Piet voor het delen van je handigheidjes en grandioze knowhow!”

- Lilian Verhappen

Aldo Vehent

“Mijn verwachtingen zijn op alle vlakken overtroffen, en hoe kan ik anders dan te zeggen dat de video's me bevallen? Ook zal ik zeker Photofacts Academy aanraden aan andere fotografen!”

- Aldo Vehent

Hans Bakker

“Ik heb de eerste video's nu diverse malen bekeken en ben zeer onder de indruk van de kwaliteit van de uitleg per onderdeel en de rust en volledigheid waarmee dit gebeurt. Deze lescursus in video-vorm spreekt me erg aan. Herhalen, fouten maken, herhalen en nog eens goed kijken wat er gebeurt en dan de trots dat je zelf ook kunt.”

- Hans Bakker

Wil van Gorp

“Ik ben door de cursussen al veel verder gekomen en heb al vele handigheidjes ontdekt die ik anders nooit zou zijn tegengekomen. Ook prettig is dat je op ieder moment aan je cursus kunt werken, en dat is misschien wel het allergrootste voordeel. Kortom het geld zeer zeker waard. Ik ben blij dat ik deze keuze gemaakt heb. Chapeau!”

- Wil van Gorp

Bekijk meer ervaringen van leden

Populaire cursussen

Als lid krijg je toegang tot al onze cursussen, deze vier cursussen zijn momenteel het populairst bij onze leden.