Telefoon  +31 (0)24 - 359 44 13
 
tarieven
 |  over ons  |  contact
 |  inloggen
tarieven
 |  over ons  |  contact
 | 
Photofacts Academy logo
Menu
Henk & Joke Stuurman
Henk & Joke Stuurman vroeg op vrijdag 28 februari 2020, 00:00

Een trefwoord is "gelinkt" aan een foto. Als je nu verandert van schijf(naam) waarvan je de foto's in LR hebt geimporteerd, bijvoorbeeld van de (externe) harde schijf F naar de extern harde schijf G, blijken de trefwoorden "niet mee te gaan". Merkwaardig want nogmaals deze trefwoorden zijn gelinkt aan de foto. Is het mogelijk deze trefwoorden alsnog aan de desbetreffende foto's te koppelen. Henk

Piet van den Eynde
Piet van den Eynde antwoordde op zondag 27 augustus 2017, 16:33

Ik weet niet wat je bedoelt met 'veranderen van schijfnaam'. Als de foto's indertijd geimporteerd zijn op een schijf die F als naam had, dan verwacht Lightroom ook dat die foto's daar blijven. Als om een of andere reden de schijfnaam verandert (bv. omdat je de schijf later inplugt wanneer er al een ander schijf ingeplugd is en Windows de schijf dus de letter G geeft in plaats van F, dan is Lightroom het spoor bijster. Je krijgt dan vraagtekens bij je foto's. Daarom raad ik altijd aan Windows gebruikers aan om hun schijven een vaste schijfletter te geven. Hoe je dat doet verschilt van windows tot windows versie. Je googlet het daarom best even... Als je in Lightroom zelf de foto's verplaatst van een schijf F naar een schijf G, dan moeten de trefwoorden probleemloos leesbaar blijven, omdat ze idd gelinkt zijn aan de fotos.

Henk & Joke Stuurman
Henk & Joke Stuurman antwoordde op maandag 28 augustus 2017, 10:33

Het veranderen van "schijfnaam" is inderdaad het gevolg van verkeerd inpluggen van de G-schijf, de schijf waarop LR de foto's zoekt. Dat heb ik inmiddels hersteld, dus LR zoekt en vindt de foto's weer op de (oorspronkelijke) G-schijf. Maar bij het vervolgens verwijderen van de F-schijf van LR, op deze schijf gaf LR alleen vraagtekens weer, logisch ook omdat LR zoekt op de G-schijf, is de trefwoorden koppeling aan de foto's ook verdwenen. En mijn vraag is dus of dit nog te herstellen is. Alvast dank, Henk

Piet van den Eynde
Piet van den Eynde antwoordde op zaterdag 16 september 2017, 15:13

Wanneer een schijf tijdelijk niet beschikbaar is, mag dat geen invloed hebben op de trefwoorden die aan je foto's gekoppeld waren wanneer de schijf later terug aangekoppeld is. Ik vrees dus dat er iets anders misgegaan is.

Zo beoordelen onze leden ons

Lilian Verhappen

“Ik had het druk, druk, druk met foto's maken en bewerken en geen tijd om de video's te bekijken. Nu heb ik spijt dat ik het niet omgedraaid heb. Ik ben super enthousiast! Had het al geprobeerd met een boek en een andere losse cursus, maar dat bleef niet hangen. Dit werkt wel! Dank je wel Piet voor het delen van je handigheidjes en grandioze knowhow!”

- Lilian Verhappen

Aldo Vehent

“Mijn verwachtingen zijn op alle vlakken overtroffen, en hoe kan ik anders dan te zeggen dat de video's me bevallen? Ook zal ik zeker Photofacts Academy aanraden aan andere fotografen!”

- Aldo Vehent

Hans Bakker

“Ik heb de eerste video's nu diverse malen bekeken en ben zeer onder de indruk van de kwaliteit van de uitleg per onderdeel en de rust en volledigheid waarmee dit gebeurt. Deze lescursus in video-vorm spreekt me erg aan. Herhalen, fouten maken, herhalen en nog eens goed kijken wat er gebeurt en dan de trots dat je zelf ook kunt.”

- Hans Bakker

Wil van Gorp

“Ik ben door de cursussen al veel verder gekomen en heb al vele handigheidjes ontdekt die ik anders nooit zou zijn tegengekomen. Ook prettig is dat je op ieder moment aan je cursus kunt werken, en dat is misschien wel het allergrootste voordeel. Kortom het geld zeer zeker waard. Ik ben blij dat ik deze keuze gemaakt heb. Chapeau!”

- Wil van Gorp

Bekijk meer ervaringen van leden

Populaire cursussen

Als lid krijg je toegang tot al onze cursussen, deze vier cursussen zijn momenteel het populairst bij onze leden.