Telefoon  +31 (0)24 - 359 44 13
 
tarieven
 |  over ons  |  contact
 |  inloggen
tarieven
 |  over ons  |  contact
 | 
Photofacts Academy logo
Menu
Rob Stolk
Rob Stolk vroeg op woensdag 30 september 2020, 00:00

Wat is een goede manier om in Lightroom trefwoorden te nesten? En kunnen geneste trefwoorden ook weer uit een nest worden gemaakt?

Piet van den Eynde
Piet van den Eynde antwoordde op zondag 17 september 2017, 16:43

Je kan een trefwoord slepen tot boven een ander trefwoord in het trefwoordenpaneel en het dan erboven loslaten. Om te ontnesten, het trefwoord terug weg slepen van het overkoepelende trefwoord.

Rob Stolk
Rob Stolk antwoordde op dinsdag 19 september 2017, 21:11

Dank voor de snelle reactie. Ik gebruik LR CC en het het "ontnesten" lukt niet. Als ik een genest trefwoord selecteer door het aan te klikken en uit het nest wil slepen, hapert het programma en alle trefwoorden boven het geselecteerde trefwoord worden geselecteerd. Het duurt een paar seconden voordat het programma weer reageert, maar het trefwoord staat nog steeds in het nest. Herkent u deze reactie, doe ik iets verkeerd of zou het aan het programma liggen?

Piet van den Eynde
Piet van den Eynde antwoordde op donderdag 21 september 2017, 09:26

Hier net nog even geprobeerd en het lukt wel. Op een iMac, wanneer ik het vastneem en versleep verschijnt er een blauwe lijn wanneer ik tussen twee 'top level' trefwoorden kom. Dan kan ik het loslaten en verschijnt het ook als een top level trefwoord.

Zo beoordelen onze leden ons

Lilian Verhappen

“Ik had het druk, druk, druk met foto's maken en bewerken en geen tijd om de video's te bekijken. Nu heb ik spijt dat ik het niet omgedraaid heb. Ik ben super enthousiast! Had het al geprobeerd met een boek en een andere losse cursus, maar dat bleef niet hangen. Dit werkt wel! Dank je wel Piet voor het delen van je handigheidjes en grandioze knowhow!”

- Lilian Verhappen

Aldo Vehent

“Mijn verwachtingen zijn op alle vlakken overtroffen, en hoe kan ik anders dan te zeggen dat de video's me bevallen? Ook zal ik zeker Photofacts Academy aanraden aan andere fotografen!”

- Aldo Vehent

Hans Bakker

“Ik heb de eerste video's nu diverse malen bekeken en ben zeer onder de indruk van de kwaliteit van de uitleg per onderdeel en de rust en volledigheid waarmee dit gebeurt. Deze lescursus in video-vorm spreekt me erg aan. Herhalen, fouten maken, herhalen en nog eens goed kijken wat er gebeurt en dan de trots dat je zelf ook kunt.”

- Hans Bakker

Wil van Gorp

“Ik ben door de cursussen al veel verder gekomen en heb al vele handigheidjes ontdekt die ik anders nooit zou zijn tegengekomen. Ook prettig is dat je op ieder moment aan je cursus kunt werken, en dat is misschien wel het allergrootste voordeel. Kortom het geld zeer zeker waard. Ik ben blij dat ik deze keuze gemaakt heb. Chapeau!”

- Wil van Gorp

Bekijk meer ervaringen van leden

Populaire cursussen

Als lid krijg je toegang tot al onze cursussen, deze vier cursussen zijn momenteel het populairst bij onze leden.

Online Fotografie cursussen