Telefoon  +31 (0)24 - 359 44 13
 
tarieven
 |  over ons  |  contact
 |  inloggen
tarieven
 |  over ons  |  contact
 | 
Photofacts Academy logo
Menu
Ton Pauw
Ton Pauw vroeg op vrijdag 28 februari 2020, 00:00

In verband met een computerprobleem heb mijn hele map "Afbeeldingen" inclusief catalogus gekopieerd naar een HD. Wat is de procedure om dit weer netjes op mijn computer te krijgen? Het betreft een Mac. Bij voorbaat dank.

Cam de Jonge
Cam de Jonge antwoordde op zondag 12 januari 2020, 23:07

Waarom kopieer je alles niet weer terug van de HD naar de Mac.

Ton Pauw
Ton Pauw antwoordde op dinsdag 14 januari 2020, 18:45

De mapindeling na de herinstallatie is anders geworden. Hoe weet de catalogus dan waar mijn foto's staan. Misschien zie ik het te moeilijk maar ik durf niet zomaar wat aan te rommelen. Advies is welkom.

Hans den Boer
Hans den Boer antwoordde op zondag 19 januari 2020, 20:38

Waarschijnlijk/hopelijk heb je - naast je LR-catalogus - ook de LR-previews naar een andere HD gekopieerd (zo niet dan moet ‘ie alle previews opnieuw gaan genereren).

Als je de teruggekopieerde LR-catalogus opent kan deze de map afbeeldingen waarnaar verwezen wordt niet vinden en plaatst daar een vraagteken bij.
Door te “rechts klikken” of “CTRL+klik” krijg je een contextueel menu waarin je de “missing folder” (of de nederlandse vertaling daarvan) kunt terugzoeken. Ga naar de locatie waar de map afbeeldingen nu staat en alles wordt opnieuw gelinkt.

Let wel: als je ín de map afbeeldingen (of hoe je die nu genoemd hebt) submappen zijn verplaatst kan LR deze (uiteraard) ook niet vinden. Die moet je dan op eenzelfde manier weer synchroniseren.

Succes

Hans

Zo beoordelen onze leden ons

Lilian Verhappen

“Ik had het druk, druk, druk met foto's maken en bewerken en geen tijd om de video's te bekijken. Nu heb ik spijt dat ik het niet omgedraaid heb. Ik ben super enthousiast! Had het al geprobeerd met een boek en een andere losse cursus, maar dat bleef niet hangen. Dit werkt wel! Dank je wel Piet voor het delen van je handigheidjes en grandioze knowhow!”

- Lilian Verhappen

Aldo Vehent

“Mijn verwachtingen zijn op alle vlakken overtroffen, en hoe kan ik anders dan te zeggen dat de video's me bevallen? Ook zal ik zeker Photofacts Academy aanraden aan andere fotografen!”

- Aldo Vehent

Hans Bakker

“Ik heb de eerste video's nu diverse malen bekeken en ben zeer onder de indruk van de kwaliteit van de uitleg per onderdeel en de rust en volledigheid waarmee dit gebeurt. Deze lescursus in video-vorm spreekt me erg aan. Herhalen, fouten maken, herhalen en nog eens goed kijken wat er gebeurt en dan de trots dat je zelf ook kunt.”

- Hans Bakker

Wil van Gorp

“Ik ben door de cursussen al veel verder gekomen en heb al vele handigheidjes ontdekt die ik anders nooit zou zijn tegengekomen. Ook prettig is dat je op ieder moment aan je cursus kunt werken, en dat is misschien wel het allergrootste voordeel. Kortom het geld zeer zeker waard. Ik ben blij dat ik deze keuze gemaakt heb. Chapeau!”

- Wil van Gorp

Bekijk meer ervaringen van leden

Populaire cursussen

Als lid krijg je toegang tot al onze cursussen, deze vier cursussen zijn momenteel het populairst bij onze leden.