Fotofair actie: Tijdelijk 30 euro korting + gratis boek. Meer info of direct aanmelden.
Telefoon  +31 (0)24 - 359 44 13
 
tarieven
 |  over ons  |  contact
 |  inloggen
tarieven
 |  over ons  |  contact
 | 
Photofacts Academy logo
Menu
« vragenoverzicht

Verwijderen bewerkingsspelden aanpassingenpenseel in camera-raw

Ben Alferink
Ben Alferink vroeg op vrijdag 25 september 2020, 00:00

Als ik in camera-raw mety behulp van het aanpassingenpenseel meerdere verschillende bewerkingen heb uitgevoerd krijg ik dus meerdere bewerkingsspelden in mijn scherm. Door rechts onderin het scherm op wissen te klikken verwijder ik ALLE spelden tegelijk. Nu wil ik 1 bewerkingsspeld wissen. Dit lukt mij niet. ik kan geen bewerkingsspeld selecteren zodat die rood wordt en ik die kan aanpassen of deleten. Op welke wijze kan ik zo'n speld selecteren? Of staat er in mijn instellingen iets niet helemaal juist?

Hans den Boer
Hans den Boer antwoordde op dinsdag 2 januari 2018, 19:53

In principe zou je met je cursor één van de spelden moeten kunnen aanklikken waarna deze rood wordt (ten teken dat die actief is). Vervolgens kun je met de "del" toets de speld verwijderen (althans: zo zou het moeten werken en werkt het ook bij mij).

Ben Alferink
Ben Alferink antwoordde op woensdag 3 januari 2018, 09:41

Dank voor je reactie Hans. Zo zou het inderdaad moeten werken. Echter bij mij veranderde het penseel niet in een pijltje als ik op de speld ging staan. Wat ik daarna gedaan heb is in de instellingen van Camera-RAW het cachegeheugen een keer leeg gemaakt. Daarna bleek het probleem ook opgelost.

Zo beoordelen onze leden ons

Lilian Verhappen

“Ik had het druk, druk, druk met foto's maken en bewerken en geen tijd om de video's te bekijken. Nu heb ik spijt dat ik het niet omgedraaid heb. Ik ben super enthousiast! Had het al geprobeerd met een boek en een andere losse cursus, maar dat bleef niet hangen. Dit werkt wel! Dank je wel Piet voor het delen van je handigheidjes en grandioze knowhow!”

- Lilian Verhappen

Aldo Vehent

“Mijn verwachtingen zijn op alle vlakken overtroffen, en hoe kan ik anders dan te zeggen dat de video's me bevallen? Ook zal ik zeker Photofacts Academy aanraden aan andere fotografen!”

- Aldo Vehent

Hans Bakker

“Ik heb de eerste video's nu diverse malen bekeken en ben zeer onder de indruk van de kwaliteit van de uitleg per onderdeel en de rust en volledigheid waarmee dit gebeurt. Deze lescursus in video-vorm spreekt me erg aan. Herhalen, fouten maken, herhalen en nog eens goed kijken wat er gebeurt en dan de trots dat je zelf ook kunt.”

- Hans Bakker

Wil van Gorp

“Ik ben door de cursussen al veel verder gekomen en heb al vele handigheidjes ontdekt die ik anders nooit zou zijn tegengekomen. Ook prettig is dat je op ieder moment aan je cursus kunt werken, en dat is misschien wel het allergrootste voordeel. Kortom het geld zeer zeker waard. Ik ben blij dat ik deze keuze gemaakt heb. Chapeau!”

- Wil van Gorp

Bekijk meer ervaringen van leden

Populaire cursussen

Als lid krijg je toegang tot al onze cursussen, deze vier cursussen zijn momenteel het populairst bij onze leden.

Online Fotografie cursussen