Telefoon  +31 (0)24 - 359 44 13
 
tarieven
 |  over ons  |  contact
 |  inloggen
tarieven
 |  over ons  |  contact
 | 
Photofacts Academy logo
Menu
Riet Machielsen
Riet Machielsen vroeg op woensdag 30 september 2020, 00:00

Hoe kan ik het beste ongewenste schaduwen in een landschapsfoto wegwerken? Ik heb enkele foto's waarop de schaduw van mijn statief prominent in beeld is helaas. Heb geprobeerd dat weg te werken met PS en LR, maar dat lukt niet helemaal zoals ik wil. Is het mogelijk om een deel van de foto te belichten zoals een nabijgelegen deel?

Piet van den Eynde
Piet van den Eynde antwoordde op maandag 18 november 2019, 20:53

Dat is heel moeilijk omdat je dan al precies die schaduw moet gaan selecteren. Ik denk dat je soms nog het beste resultaat kan verkrijgen met content aware fill: selecteer zo precies mogelijk, maar met een paar pixels extra marge, de schaduw en kies dan i Photoshop Bewerken > Vullen met behoud van inhoud en kijk even of dat dat iets oplevert.

Riet Machielsen
Riet Machielsen antwoordde op maandag 18 november 2019, 20:56

Ik had het op die manier ook al geprobeerd Piet. Dat lukt bij de ene foto beter dan bij de andere. Ik was dus toch op de goede weg bezig. Toch bedankt voor je hulp.

Piet van den Eynde
Piet van den Eynde antwoordde op dinsdag 26 november 2019, 16:37

Graag gedaan!

Zo beoordelen onze leden ons

Lilian Verhappen

“Ik had het druk, druk, druk met foto's maken en bewerken en geen tijd om de video's te bekijken. Nu heb ik spijt dat ik het niet omgedraaid heb. Ik ben super enthousiast! Had het al geprobeerd met een boek en een andere losse cursus, maar dat bleef niet hangen. Dit werkt wel! Dank je wel Piet voor het delen van je handigheidjes en grandioze knowhow!”

- Lilian Verhappen

Aldo Vehent

“Mijn verwachtingen zijn op alle vlakken overtroffen, en hoe kan ik anders dan te zeggen dat de video's me bevallen? Ook zal ik zeker Photofacts Academy aanraden aan andere fotografen!”

- Aldo Vehent

Hans Bakker

“Ik heb de eerste video's nu diverse malen bekeken en ben zeer onder de indruk van de kwaliteit van de uitleg per onderdeel en de rust en volledigheid waarmee dit gebeurt. Deze lescursus in video-vorm spreekt me erg aan. Herhalen, fouten maken, herhalen en nog eens goed kijken wat er gebeurt en dan de trots dat je zelf ook kunt.”

- Hans Bakker

Wil van Gorp

“Ik ben door de cursussen al veel verder gekomen en heb al vele handigheidjes ontdekt die ik anders nooit zou zijn tegengekomen. Ook prettig is dat je op ieder moment aan je cursus kunt werken, en dat is misschien wel het allergrootste voordeel. Kortom het geld zeer zeker waard. Ik ben blij dat ik deze keuze gemaakt heb. Chapeau!”

- Wil van Gorp

Bekijk meer ervaringen van leden

Populaire cursussen

Als lid krijg je toegang tot al onze cursussen, deze vier cursussen zijn momenteel het populairst bij onze leden.

Online Fotografie cursussen