Telefoon  +31 (0)24 - 359 44 13
 
tarieven
 |  over ons  |  contact
 |  inloggen
tarieven
 |  over ons  |  contact
 | 
Photofacts Academy logo
Menu
harriet van den berg
harriet van den berg vroeg op woensdag 26 februari 2020, 00:00

sinds de laatste update worden mijn bestanden als ik (via een omweg) bewerkingen doe in Photoshop mijn bestanden XMP; en dan vind LR ze niet meer omdat dat buiten LR omgaat waarschijnlijk.
had ik eerder nooit last van

Piet van den Eynde
Piet van den Eynde antwoordde op donderdag 21 februari 2019, 03:32

Ik vrees dat ik het probleem niet goed begrijp. Kan je je procedure iets duidelijker beschrijven. Lightroom maakt nooit XMP bestanden van je foto's. Het enige wat er kan gebeuren is - indien je dat aangevinkt hebt in de Voorkeuren - dat Ligthroom je bewerkingen niet alleen in de catalogus wegschrijft, maar ook als xmp 'sidecar' bestanden NAAST het raw-bestand of IN het raw-bestand (in het geval van DNG raw bestanden).

harriet van den berg
harriet van den berg antwoordde op donderdag 21 februari 2019, 08:46

Zal het weer uitzetten; na de video over xmp bestanden aangevinkt....

Zo beoordelen onze leden ons

Lilian Verhappen

“Ik had het druk, druk, druk met foto's maken en bewerken en geen tijd om de video's te bekijken. Nu heb ik spijt dat ik het niet omgedraaid heb. Ik ben super enthousiast! Had het al geprobeerd met een boek en een andere losse cursus, maar dat bleef niet hangen. Dit werkt wel! Dank je wel Piet voor het delen van je handigheidjes en grandioze knowhow!”

- Lilian Verhappen

Aldo Vehent

“Mijn verwachtingen zijn op alle vlakken overtroffen, en hoe kan ik anders dan te zeggen dat de video's me bevallen? Ook zal ik zeker Photofacts Academy aanraden aan andere fotografen!”

- Aldo Vehent

Hans Bakker

“Ik heb de eerste video's nu diverse malen bekeken en ben zeer onder de indruk van de kwaliteit van de uitleg per onderdeel en de rust en volledigheid waarmee dit gebeurt. Deze lescursus in video-vorm spreekt me erg aan. Herhalen, fouten maken, herhalen en nog eens goed kijken wat er gebeurt en dan de trots dat je zelf ook kunt.”

- Hans Bakker

Wil van Gorp

“Ik ben door de cursussen al veel verder gekomen en heb al vele handigheidjes ontdekt die ik anders nooit zou zijn tegengekomen. Ook prettig is dat je op ieder moment aan je cursus kunt werken, en dat is misschien wel het allergrootste voordeel. Kortom het geld zeer zeker waard. Ik ben blij dat ik deze keuze gemaakt heb. Chapeau!”

- Wil van Gorp

Bekijk meer ervaringen van leden

Populaire cursussen

Als lid krijg je toegang tot al onze cursussen, deze vier cursussen zijn momenteel het populairst bij onze leden.