Telefoon  +31 (0)24 - 359 44 13
 
tarieven
 |  over ons  |  contact
 |  inloggen
tarieven
 |  over ons  |  contact
 | 
Photofacts Academy logo
Menu
jordy
jordy vroeg op woensdag 30 september 2020, 00:00

ben pas begonnen met fotograferen
en na het zien van het filmpje over diafragma is me opgevallen als ik bijvoorbeeld 3 keer de zelfde foto neem zie ik toch een verschil in de foto de eerste is bijvoorbeeld donder en de tweede als iets lichter en de derde nog lichter
hoe kan dit ?

mvg jordy

Michiel Buijse
Michiel Buijse antwoordde op woensdag 1 maart 2017, 23:03

Beste Jordy,

Waarschijnlijk staat je camera in de exposure bracket mode. Kijk in het menu van de camera hoe je deze weer uit kan zetten. Ik weet niet welke camera je hebt, dus het beste is even de handleiding erop na te lezen.

Een andere mogelijkheid is dat je camera op spotmeting staat (een instelling voor lichtmeting). Wanneer je dan op een donkere plek richt, wordt de foto lichter (lees langere sluitertijd). Het tegenovergestelde kan ook gebeuren wanneer je op een lichtere plek het licht meet. De camera stelt dan een kortere sluitertijd in en wordt je foto donkerder.

MVG Michiel

Zo beoordelen onze leden ons

Lilian Verhappen

“Ik had het druk, druk, druk met foto's maken en bewerken en geen tijd om de video's te bekijken. Nu heb ik spijt dat ik het niet omgedraaid heb. Ik ben super enthousiast! Had het al geprobeerd met een boek en een andere losse cursus, maar dat bleef niet hangen. Dit werkt wel! Dank je wel Piet voor het delen van je handigheidjes en grandioze knowhow!”

- Lilian Verhappen

Aldo Vehent

“Mijn verwachtingen zijn op alle vlakken overtroffen, en hoe kan ik anders dan te zeggen dat de video's me bevallen? Ook zal ik zeker Photofacts Academy aanraden aan andere fotografen!”

- Aldo Vehent

Hans Bakker

“Ik heb de eerste video's nu diverse malen bekeken en ben zeer onder de indruk van de kwaliteit van de uitleg per onderdeel en de rust en volledigheid waarmee dit gebeurt. Deze lescursus in video-vorm spreekt me erg aan. Herhalen, fouten maken, herhalen en nog eens goed kijken wat er gebeurt en dan de trots dat je zelf ook kunt.”

- Hans Bakker

Wil van Gorp

“Ik ben door de cursussen al veel verder gekomen en heb al vele handigheidjes ontdekt die ik anders nooit zou zijn tegengekomen. Ook prettig is dat je op ieder moment aan je cursus kunt werken, en dat is misschien wel het allergrootste voordeel. Kortom het geld zeer zeker waard. Ik ben blij dat ik deze keuze gemaakt heb. Chapeau!”

- Wil van Gorp

Bekijk meer ervaringen van leden

Populaire cursussen

Als lid krijg je toegang tot al onze cursussen, deze vier cursussen zijn momenteel het populairst bij onze leden.

Online Fotografie cursussen