Fotofair actie: Tijdelijk 30 euro korting + gratis boek. Meer info of direct aanmelden.
Telefoon  +31 (0)24 - 359 44 13
 
tarieven
 |  over ons  |  contact
 |  inloggen
tarieven
 |  over ons  |  contact
 | 
Photofacts Academy logo
Menu
Marc Van Oyenbrugge
Marc Van Oyenbrugge vroeg op vrijdag 25 september 2020, 00:00

Wat is het beste Lightroom 6 of Capture One 10 voor foto bewerking?

Hans den Boer
Hans den Boer antwoordde op donderdag 16 maart 2017, 06:18

Voor echte fotobewerking zou ik Photoshop gebruiken. Als het erom gaat welke de beste RAW-converter is wordt het lastiger.

Capture One is een van de beste RAW-converters, daarover bestaat geen discussie. Alleen vind ik (a) de workflow minder prettig dan Lightroom en (b) worden niet alle highend camera’s door Capture One ondersteund (Hasselblad, Pentax 645Z).
Met name waar het om de Fuji-X RAW-bestanden ging was Capture One beter, maar de laatste versies van Lightroom doen niet of nauwelijks onder.

Maar ook Lightroom is een goede RAW-converter en biedt een totaaloplossing voor archiveren en bewerken van je RAW-bestanden. Daarnaast sluit het naadloos op Photoshop aan. Verder ondersteund LR de RAW-bestanden van zo’n beetje alle camera’s.

Een hele enkele keer maak ik gebruik van Iridient Developer (al heel lang een fantastisch mooie RAW-converter) en als het om Fuji-X RAW-bestanden gaat zou je eens naar de Iridient X-transformer kunnen kijken (beta versie). De verschillen zijn meestal klein, maar soms wel zichtbaar.

Doran
Doran antwoordde op dinsdag 23 januari 2018, 21:34

wanneer komt er een cursus capture one?

Zo beoordelen onze leden ons

Lilian Verhappen

“Ik had het druk, druk, druk met foto's maken en bewerken en geen tijd om de video's te bekijken. Nu heb ik spijt dat ik het niet omgedraaid heb. Ik ben super enthousiast! Had het al geprobeerd met een boek en een andere losse cursus, maar dat bleef niet hangen. Dit werkt wel! Dank je wel Piet voor het delen van je handigheidjes en grandioze knowhow!”

- Lilian Verhappen

Aldo Vehent

“Mijn verwachtingen zijn op alle vlakken overtroffen, en hoe kan ik anders dan te zeggen dat de video's me bevallen? Ook zal ik zeker Photofacts Academy aanraden aan andere fotografen!”

- Aldo Vehent

Hans Bakker

“Ik heb de eerste video's nu diverse malen bekeken en ben zeer onder de indruk van de kwaliteit van de uitleg per onderdeel en de rust en volledigheid waarmee dit gebeurt. Deze lescursus in video-vorm spreekt me erg aan. Herhalen, fouten maken, herhalen en nog eens goed kijken wat er gebeurt en dan de trots dat je zelf ook kunt.”

- Hans Bakker

Wil van Gorp

“Ik ben door de cursussen al veel verder gekomen en heb al vele handigheidjes ontdekt die ik anders nooit zou zijn tegengekomen. Ook prettig is dat je op ieder moment aan je cursus kunt werken, en dat is misschien wel het allergrootste voordeel. Kortom het geld zeer zeker waard. Ik ben blij dat ik deze keuze gemaakt heb. Chapeau!”

- Wil van Gorp

Bekijk meer ervaringen van leden

Populaire cursussen

Als lid krijg je toegang tot al onze cursussen, deze vier cursussen zijn momenteel het populairst bij onze leden.

Online Fotografie cursussen